Dvostruko slavlje devedesetogodišnjaka

Krsto Piton je proslavio 94 godine
Krsto Piton je proslavio 94 godine

U Poludnevnom boravku Doma za starije i nemoćne Poreč proslavljena su čak dva rođendana devedesetogodišnjaka – Anđela Radolović proslavila je 91., dok je Krsto Piton proslavio 94. rođendan. Bilo je to zaista posebno slavlje! Dvoje aktivnih, veselih i neumornih starijih osoba svojim životima svjedoče što doista znači zdravo, aktivno starenje. Gospođa Anđela omiljena je u svojoj grupi, vedra, vesela i uvijek spremna pomoći bez obzira na svoju visoku životnu dob. Istaknula je da je u životu željela biti medicinska sestra, no zbog životnih okolnosti nije mogla ići u tu školu. Želja za nesebičnim pomaganjem drugima i prevladavanjem svih životnih nedaća krasi i danas ovu vedru i veselu ženu. Barba Krstu u Poreču znaju svi – ribar, pjesnik, slikar, pjevač, skladatelj koji je prije sedam godina svih iznenadio izdavši svoj prvi nosač zvuka pod nazivom „Plavo more, puno škoji, Olibe ja te volim“, s kojeg je za jednu od pjesama snimio i spot. Jedan je od osnivatelja Likovne udruge Poreč i prvi njezin predsjednik, koji je 2011. zbog zasluga u kulturi dobio od Grada Nagradu sv. Mauro.

Barba Krsto je svojim nedavnim dolaskom u Poludnevni boravak donio radost stvaranja koja ga i dalje krasi. Kao dokaz da je umjetničko i svako drugo stvaranje moguće u svim životnim dobima poklonio je Domu svoj rad – umjetničku sliku. U ime Doma slavljenicima je čestitala stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar.

Podsjetimo da je u Domu prije mjesec dana svoj 104. rođendan proslavila i najstarija Porečanka, uvijek vesela i živahna Štefanija Žužić, koja u toj ustanovi živi posljednja tri mjeseca. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter