Dvostruka tragedija na stazi u Macau

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo 24 sata nakon što je poginuo portugalski motociklist Luis Carreira (35), na stazi u Macau došlo je do nove tragedije. U utrci CTM Macau Touring Car Cupa poginuo je automobilist Phillip Yau Wing-Choi iz Hong Konga.

Choi je stradao nakon što je pri brzini od 200 kilometara na sat izgubio kontrolu nad chevrolet cruzeom i udario u zaštiti zid. Prilikom udara automobil se zapalio, a potom raspao na dva dijela.

U četvrtak je na stazi Guia u kvalifikacijama za Macau Grand Prix u klasi Superbike poginuo portugalski motociklist Luis Carreira. I on je stradao nakon što je u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu.

Nakon što su u dva dana poginule dvije osobe otvorilo se pitanje sigurnosti staze, no organizatori utrka su odbacili odgovornost za dvostruku tragediju.

"Staza zadovoljava sve sigurnosne uvjete i u 60 godina njezina postojanja ovako nešto se nikada nije dogodilo. Iskreno žalimo zbog pogibije dvojice vozača," poručio je jedan od čelnika Macau Grand Prixa Joao Manuel Costa Antunes. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter