Dvosmjerna pulska Riva: Čekaju se suglasnosti

Puljani priželjkuju vraćanje dvosmjernog prometa rivom
Puljani priželjkuju vraćanje dvosmjernog prometa rivom

Nakon što je donesena odluka o vraćanju dvosmjernog prometa na pulskoj Rivi, za što se izjasnilo najviše građana putem e-Konzultacija, najavljeno je da će se to sigurno dogoditi prije turističke sezone. Puljani stoga s nestrpljenjem iščekuju da s Bulevara opet skrenu u smjeru rive. Pogotovo je to aktualno posljednjih dana zbog zatvaranja dijela Laginjine ulice između Kazališta i Doma hrvatskih branitelja.

- Novi dvosmjerni režim prometa na rivi započet će prije početka turističke sezone. Osim projekta izrade prometovanja, imamo obavezu ishodovanja određenih suglasnosti nadležnih tijela. Kada ih dobijemo, promijenit ćemo promet rivom, rekao je novinarima na posljednjoj "Kavi s gradonačelnikom" Boris Miletić. Iz gradske uprave sada saznajemo da je postupak ishodovanja suglasnosti za projekt još uvijek u tijeku. No, iz Grada Pule nam potvrđuju da su usmenu suglasnost na projekt izmjene regulacije prometa rivom već dobili od PU istarske, ali čeka se i pismena potvrda.

Promet Rivom trebao bi se vratiti na onaj od prije dvije godine, dakle, dvosmjerni. To znači da će vozači koji prometuju Bulevarom (Arsenalska ulica) u smjeru grada moći skrenuti kod semafora u Flaciusovu ulicu i prema Rivi. S Rive će se, što nam potvrđuju i iz gradske uprave, sigurno maknuti cik-cak linije ispred i iza pješačkih prijelaza, koje su prije godinu dana, kada je Riva puštena u jednosmjeran promet, izazvale podosta polemika, podsmijeha, ali i nedobivanje suglasnosti PU istarske na takvo rješenje. Štoviše, sadašnji uvjet PU istarske bio je da se cik-cak linije uklone s Rive, što novo rješenje ispunjava. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter