Dvorci i tobogani na napuhavanje stigli im na kućni prag

Super zabava za najmlađe (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Super zabava za najmlađe (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Razdragani dječji povici i smijeh odzvanjali su cijelom Mlunskom visoravni. Mjesni odbor Veli i Mali Mlun, najmanji od jedanaest mjesnih odbora buzetskog područja koji u tri naselja Mali Mlun, Veli Mlun i Pruhari, ima svega sto i dvadesetak stanovnika, svojim je najmlađim sumještanima pripremio pravo ljetno iznenađenje. Počastio ih je aktivnom zabavom u dvorcu i toboganima na napuhavanje - dječjoj sreći nije bilo kraja. Okupilo se tridesetak djece, uključujući i djecu mještana rodom iz Mlunske visoravni koji tamo nisu stalno nastanjeni, ali su gotovo svakodnevno prisutni na tom području.

- Super je. Skakala sam već po toboganima na napuhavanje na moru i u Buzetu, ali ovo je prvi puta da su postavljen i u Velom Mlunu, rekla nam je 9 -godišnja Noemi Kodelja iz Malog Mluna. Zadovoljni su i roditelji.

- Odlična je to ideja da mjesni odbor djeci pokloni ovako poslijepodne. Djeca su presretna, doista uživaju, rekla je Nerina Has, majka 8- godišnjeg Dominika i 5- godišnjeg Rafaela.

- Poklonili smo djeci popodne aktivnog odmora, a to smo financirali sredstvima MO-a. Želja je bila da se druže i da im omogućimo jedan ljetni sadržaj na kućnom pragu. Djeca su također dio MO-a i moraju imati primjerene sadržaje, mišljenja je predsjednik MO-a Veli i Mali Mlun Saša Cerovac. Dodao je kako to nije prvi dječji sadržaj, organizirali su prethodno i dječju edukativnu biciklijadu u suradnji sa Policijskom postajom Buzet.

Mjesni odbor Veli i Mali Mlun, po broju stanovnika najmanji ali i najmlađi MO na buzetskom području, osnovan prije devet godina, realizirao je brojne projekte, što sve govori u prilog tome da je njegovo osnivanje bilo opravdano.

Brojnim projektima nastoji se poboljšati kvalitetu života na Mlunskoj visoravni, izdvojimo tek da je odrađena elektrifikacija i unutrašnje uređenje Društvenog doma u Malom Mlunu. Obnovljena je fasada crkve sv. Andreja u Velom Mlunu, gdje je uvedena i elektroinstalacija. Saniran je omanji objekt nekadašnje protugradne obrane izgrađene za vrijeme Austrougarske, tzv. Kanon nedaleko Velog Mluna, jedan od rijetkih takvih očuvanih objekata. Na dječjem igralištu postavljen je novi tobogan. Rekonstruirana je kaptaža Slatina u Velom Mlunu, povijesni objekt kojem je prijetilo urušavanje, sanirana su odlagališta otpada, gradski komunalac "Park" postavio je eko otoke. Sve investicije odrađene su sredstvima gradskog proračuna, sredstvima MO-a, sponzorskim prilozima i volonterskim radom mještana. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter