Dvoransko SP u atletici: Filip Mihaljević brončani u kugli!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević osvojio je brončanu medalju na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u američkom Portlandu s hicem od 20,87 metara, što je i njegov osobni rekord. 

Filip je do bronce došao u petoj seriji, a ispred njega su bili samo pobjednik Tom Walsh s najboljim rezultatom sezone u svijetu 21,78 m i Rumunj Andrei Gag sa samo dva centimetra dužim hicem od Filipa, 20,89 m. Ovim uspjehom Mihaljević se pridružio Branku Zorku i Blanki Vlašić koji su jedini do sada osvajali medalje za Hrvatsku na svjetskim dvoranskim prvenstvima.

Blizu medalje bila je i Andrea Ivančević koja je u finalu utrke na 60 m prepone osvojila četvrto mjesto s rezultatom od 7,95 sekundi. Visoki plasman Andrea je nogovijestila već u kvalifikacijama kada je istrčala novi hrvatski rekord (7,91), što je bio i ukupno treći rezultat kvalifikacija. Pobijedila je Amerikanaka Nia Ali (7,81), druga je također Amerikanka Brianna Rollins (7,82), a treća Britanka Tiffany Porter s 7,90 sekundi.

Medalja Filipa Mihaljevića je šesta hrvatska medalja na svjetskim dvoranskim prvenstvima. ÄŚetiri je osvojila Blanka Vlašić u skoku u vis (zlato u Valenciji 2008. i Dohi 2010., srebro u Moskvi 2006. i broncu u Budimpešti 2004.) i jednu Branko Zorko na 1500 m (broncu u Torontu 1993.). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter