Dvorana "zakuhala", turnir preselio u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Stolnoteniski klub "Pula" prošle subote prvi put ove sezone bio domacin jednog od turnira iz kalendara HSTS-a, a radilo se o prvom pozivnom turniru juniora druge jakosne skupine, pulski prvoligaš trebao je predstojece subote organizirati i istovrsni turnir seniora. Medutim, klub je danas iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza dobio odbijenicu, a turnir je premješten u zagrebacki Dom sportova.

Razlog zbog kojeg se pulski klub ovoga puta našao u nemilosti HSTS-a krije se u nehumanim uvjetima koji izmedu lipnja i listopada vladaju u maloj dvorani pulskog Doma sportova "Mate Parlov" (a isto vrijedi i za dvoranu Boksackog kluba "Pula", op.a.). Naime, nakon prošlotjednog turnira juniora više se klubova, kako domacinu tako i kancelariji saveza, požalilo na abnormalnu visoku temperaturu i nepodnošljivu vlagu koja u toplim mjesecima dominira dvoranom koja se prostire na više od 250 metara cetvornih, a visoka je šest metara, ali nema ni prozora, ni ventilacije, a nije ni klimatizirana.

Tzv. rashladni sustav, ventilacija i svjež zrak svode se na tri ventus prozora na limenoj stjenci krova koji se mogu otvoriti desetak centimetara. Vec se u dva navrata dogodilo da su u tim uvjetima igraci i igracice kolabirali u pulskoj dvorani. Posljednji takav incident dogodio se na TOP osam turniru seniora u svibnju, a isti je slucaj zabilježen i lani na jednom ženskom juniorskom turniru.

Nažalost, nakon rekonstrukcije Doma sportova "Mate Parlov" ti uvjeti su od kraja svibnja do kraja listopada svakodnevnica pulskih stolnotenisaca i stolnotenisacica (i boksaca), koji su, unatoc tome što imaju nove, ali ne i potpuno uvjetne dvorane, i dio ljetnih priprema morali odraditi izvan grada.


Podijeli: Facebook Twiter