Dvorana za osnovce s Monte Zara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz istarske pjesme i plesove ucenika Osnovne škole Monte Zaro svecano je otvorena novouredena dvorana škole, a cast da prereže vrpcu pripala je najmladem uceniku Ivi Cukericu.

Kako je pritom navela ravnateljica Branka Sironic, jedna je ucionica preuredena u dvoranu, cime su ucenici razredne nastave dobili prikladno mjesto za održavanje nastave tjelesnog odgoja, a oni od petog do osmog na moraju više pješaciti do SRC-a Mirna, gdje se unazad nekoliko godina održavao tjelesni, i to po svim mogucim vremenskim prilikama i neprilikama.

Prema rijecima gradonacelnika Borisa Miletica, u uredenje dvorane uloženo je sto tisuca kuna, što u današnje vrijeme recesije nije mali novac, a sve da bi se iznašlo najbolje rješenje, kako za ucenike i njihove roditelja tako i za nastavnike.

Na svecanosti je premijerno prikazan i logotip školskog sportskog kluba cije ce ime biti "Eko zarovci". Kao najbolje likovno rješenje medu brojnim školskim radovima odabrano je ono Antonije Bužleta, ucenice 6a razreda, za što ju je Erik Lukšic, v.d. procelnika Odjela za društvene djelatnosti, prigodno nagradio.


Podijeli: Facebook Twiter