Dvorac u Rigi oštećen u požaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je izbio u četvrtak navečer teško je oštetio dijelove dvorca u središtu Rige starog nekoliko stoljeća u kojemu se nalazi službena rezidencija latvijskog predsjednika.

Deseci vatrogasaca gasili su veliki požar koji je zahvatio potkrovlje i krovište dvorca. U njemu u trenutku požara nije bilo nikoga jer se zgrada trenutno obnavlja. Nitko nije poginuo niti je ozlijeđen, rekla je glasnogovornica vatrogasaca Viktorija Sembele.

Svjedoci su kazali da je velik dio krova bio u plamenu, a nekoliko odreda vatrogasaca pokušavalo ga je svladati, pod budnim oko stotina znatiželjnika. "Više od deset vatrogasnih ekipa bilo je na licu mjesta", kazala je Sembele.

- Tim je gore što se radi o povijesnom zdanju u staroj četvrti Rige, izjavila je ona te dodala da uzrok požara još nije poznat.

U riškom dvorcu, čiji neki dijelovi datiraju iz 13. stoljeća, nalazi se povijesni muzej i uredi latvijskog predsjednika Andrisa Berzinsa.

No, zbog renoviranja, uredi predsjednika privremeno su preseljeni u drugu povijesnu rezidenciju latvijskog glavnog grada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter