Dvojici Hudorovica ukupno 57 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva trojica okrivljenika obitelji Hudorovic za ubojstvo iz bezobzirne osvete i cetiri pokušaja teškog ubojstva iz osvete nad obitelji Velic prošle godine u Karlovcu danas su na Županijskome sudu u Karlovcu nepravomocno osudena: Juraj Hudorovic na 30 godina zatvora, njegov brat Nenad na 27 godina zatvora, a maloljetni okrivljenik poslan je u odgojni zavod.

U obrazloženju presudu sudac Ante Ujevic rekao je da sudsko vijece nakon provedenoga dokaznog postupka nesporno smatra da su Hudorovici pucali s velikim brojem metaka na petero Velica koji su se vozili u kamionu, uslijed cega je jedna osoba poginula, dvije su teško ranjene, a dvije dovedene u opasnost. 

Pritom su, rekao je sudac Ujevic, iskazali toliku mržnju kakve nema u civiliziranom društvu jer je djelo pocinjeno na glavnoj državnoj cesti tijekom vožnje, što se može vidjeti samo u filmovima. Sudac Ujevic je obrazložio da je jedini moguci motiv za tako teško kazneno djelo osveta zbog sukoba izmedu te dvije obitelji koji se dogodio u Otoku Oštarijskom dva dana prije ubojstva i pokušaja ubojstva.

Naime, u Otoku Oštarijskome Frane Velic pucao je po optužnici na stocnome sajmu u Zorana i Zdravka Hudorovica, pri cemu im je nanio za život opasne ozljede.

Odvjetnik Jurja Hudorovica ?orde Stojakovic smatra da je sudsko vijece favoriziralo dokazne prijedloge tužiteljstva, a odbilo sve dokazne prijedloge obrane i time kršilo nacelo jednakosti zajamceno Ustavom. Odvjetnica maloljetnog okrivljenika Vlasta Jurašin u završnoj je rijeci pozvala na priznanje maloljetnika da je pucao na kamion iz automobila, ali se usprotivila kvalifikaciji djela teškog ubojstva iz bezobzirne mržnje i osvete te je rekla da je njezin branjenik zbog dogadaja u Otoku Oštarijskom, gdje su Velici ranili njegove bratice Hudorovice, bio u šoku i strahu za život. 

Odvjetnica obitelji Velic ?urda Lipošcak najavila je sudu imovinskopravni zahtjev kroz zasebnu gradansku parnicu buduci da je maloljetna M.V. "trajno zdravstveno oštecena" u kamionu u kojem je poginuo njezin otac Mate Velic, a teško joj je, opasno za život, ranjena i majka. Ostalih dvoje putnika nije bilo ranjeno.


Podijeli: Facebook Twiter