Dvojici Demona simbolicne kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija utvrdila je identitet dvojice Puljana koji su protekle nedjelje izazvali prekid utakmice 24. kola Prve HNL izmedu Istre 1961 i Rijeke jer su na travnjak s tribina bacili nekoliko baklji. Kako je danas izvijestila PU istarska, radi se o dvojici 22-godišnjaka, pripadnicima pulske navijacke skupine Demoni.

Toj je dvojici mladica, koji su izazvali prvi prekid utakmice u HNL-u u povijesti, izrecena više nego simbolicna kazna: mjera opreza koja podrazumijeva da narednih osam dana ne mogu uci na stadione na kojima igra Istra 1961 ili hrvatska nogometna reprezentacija, a zbog kršenja Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim terenima, dvojica 22-godišnjaka bit ce prekršajno sankcionirana na pulskom Prekršajnom sudu.



Buduci da im osmodnevna mjera opreza istjece 12. travnja, dvojica Demona propustit ce samo subotnji ogled na Drosini izmedu Istre 1961 i Intera, te ponovljenu utakmicu 24. kola s Rijekom koja ce se na pulskom stadionu igrati u srijedu.


Kako smo vec izvijestili u više navrata, na utakmici izmedu Istre 1961 i Rijeke, koja se igrala u Puli 1. travnja, navijaci gostujuce momcadi, pripadnici navijacke skupine Armada u 60. minuti ubacili su na teren nekoliko baklji, pa je utakmica bila privremeno zaustavljena. Potom su u 71. minuti i Demoni bacili na travnjak nekoliko baklji, zbog cega je glavni sudac utakmice Marijo Strahonja prekinuo utakmicu.



Samo dan kasnije, u najkracem mogucem roku HNS je donio odluku da ce regionalni rivali opet ce odmjeriti snage u srijedu 11. travnja, u 18 sati. Istodobno je disciplinski sudac disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajcevic zbog baklji koje su u teren bacili pripadnici Demona i Armade kaznio Istru 1961 i Rijeku s 50.000 kuna.



U rukama predsjednika komisije za žalbe HNS-a Tina Dolickog je žalba Rijeke na odluku povjerenika za natjecanje, buduci da u rijeckom prvoligašu smatraju da njihov klub nije kriv za prekid, koji se dogodio u trenutku kada je Istra 1961 vodila 1:0. (Marina VUKŠIC)

Incidentni pripadnici Armade još nisu identificirani


Iako se u kontekstu sprjecavanja nereda na sportskim terenima u prvi plan gura striktno provodenje takozvanog akcijskog plana HNS-a koji podrazumijeva nultu toleranciju na sve oblike neprimjerenog ponašanja, još uvijek nisu identificirani pripadnici Armade koji su protekle nedjelje prvi poceli bacati pirotehnicka sredstva u teren. Policijska uprava istarska navela je da u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom pokušava identificirati i navijace Rijeke koji su bacali baklje na teren. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter