Dvojica vojnika teško ozlijeđena tijekom obuke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH, danas oko 13 sati teško su ozlijeđeni uslijed eksplozije koja se dogodila tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu "Cerovac" kod Karlovca, priopćio je MORH. Navode kako su obojica pripadnika OS RH odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac gdje su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šudov rekao je da će biti formirano posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane radi utvrđivanja okolnosti eksplozije na vojnim poligonu Cerovac u kojoj su teško ozlijeđeni polaznik temeljne časničke izobrazbe, čiji je život u opasnosti, i instruktor.

Sanacijski upravitelj Opće bolnice u Karlovcu Suad Crnica rekao je da je jedan od ranjenika već podvrgnut operaciji dok je drugi u završnim pripremama kako bi bio operiran te da su obojica teško ranjena. "Ozljeđni instuktor nije životno ugrožen, iako su njegove ozljede na ekstrimitetima i pojedinim organima vrlo ozbiljne, međutim mlađi pacijent je vrlo teško ozlijeđen i životno je ugrožen", rekao je Crnica.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šudov je novinarima u karlovačkoj Općoj bolnici  rekao da su njih dvojica nastradali prilikom redovitih aktivnosti, da očevid na mjestu nesreće provode i vojna policija i Dražavno odvjetništvo RH, a da će biti formirano i posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter