Dvojica uhićena nakon divljanja navijača u Splitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica muškaraca uhićena su zbog sinoćnjeg incidenta u blizini stadiona RNK Split nakon gradskoga nogometnog derbija između Splita i Hajduka, kada su navijači ozlijedili devet policajaca, napadali gledatelje te oštetili više automobila, čupali prometne znakove i razbijali stakla.

U policiji su na kriminalističkom istraživanju 34-godišnjak i 25-godišnjak koje policija dovodi u vezu s incidentom, a istragu nastavljaju i dalje da bi utvrdili tko je još u njemu sudjelovao, rečeno je danas u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Po završetku nogometne utakmice u 20.55 sati veća grupa iz skupine od oko 500 osoba koje su bile izvan stadiona napala je policajce i gledatelje koji su napuštali stadion te građane koji su vozilima prolazili Ulicom Hrvatske mornarice. Navijači su bacali boce, kamenje i bengalke, izvijestila je danas policija.

Policijska intervencija trajala je dvadesetak minuta i nakon toga je ponovno uspostavljen javni red i mir.

Tijekom uličnog incidenta i napada lakše je ozlijeđeno devet policajaca, a evidentirana su i oštećenja na dva službena policijska vozila te na još osam osobnih vozila građana. Obavljenim očevidom policija je utvrdila da je na prodavaonici u Sukošanskoj ulici oštećeno staklo, a u Ulici Hrvatske mornarice su iščupana dva prometna znaka.

Inače, navijačka skupina Torcida najavila je da će bojkotirati utakmicu gradskoga nogometnog derbija zbog previsoke cijene ulaznice od 80 kuna i pratiti je izvan stadiona.

Split je na svom stadionu pobijedio Hajduk s 2-1. (Hina, snimio N. VILIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter