Dvojica riječkih sportaša poginula u jezeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati riječki sportaši Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić pronađeni su u nedjelju rano poslijepodne mrtvi na akumulacijskom jezeru Valići, kraj Rijeke, a život su izgubili trenirajući za utrku.

Očito su trenirali spuštajući se Rječinom do jezera, gdje se dogodila tragedija. Okolnosti u kojima se zbila tragedija još se rasvjetljavaju, a na beživotno tijelo jednog od njih naišli su šetači i uzbunili policiju. 

Pored djelatnika policije, na mjesto događaja došli su i članovi HGSS-a Rijeka. 

– U pitanju su dvojica mojih prijatelja koji su trebali sljedeći tjedan organizirati utrku. Ovo im je bila priprema jer su branili naslov. Dojavu smo dobili u 16.46 sati od Centra 112 i na teren je izašlo sedam članova HGSS-a Rijeka obučenih za spašavanje s divljih voda, rekao nam je šef riječke službe Gorske službe Vladimir Paušić. 

Kako doznajemo, jedan je mladić bio u kajaku, a drugi u gumenjaku. Našli su ih svakoga s jedne strane jezera. 

Sve okolnosti ove tragedije još uvijek nisu poznate.

HGSS je na svojoj stranici objavio da je riječka stanica poziv za pomoć u transportu tijela dobila poslije 15 sati. Navode da su muškarci izgubili život prilikom spuštanja sportskim čamcima (Dag) niz Rječinu te da se pretpostavlja da su stradali kada ih je povukla "rola" koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeđi. Obojica su se utopila. a voda je njihova tijela odnijela do jezera Valići. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter