Dvojica poginulih i šestero ozlijeđenih u dvije nesreće na autocesti 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije su osobe izgubile život, a šest je ozlijeđeno u dvije prometne nesreće koje su se dogodile protekle noći na autocesti A3 između Slavonskog Broda i Nove Gradiške, doznaje se u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi u utorak.

U nesreći koja se dogodila u utorak oko 04,10 sati na autocesti A3 kod Nove Gradiške život je izgubio makedonski državljanin (40) koji je bio suvozač u osobnom automobilu. Prometnu nesreću izazvao je njegov otac (65), koji je upravljao osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka. Makedonci su sustigli kamion, kojim je upravljao vozač iz Srbije, i udarili u njegov zadnji dio. Nakon udara u kamion automobil je udario u zaštitnu ogradu na autocesti gdje se i zaustavio.

Nesreću koja se dogodila kasno navečer u ponedjeljak na autocesti na prilazu Slavonskom Brodu izazvao je 54-godišnji vozač koji je vozio u pogrešnom smjeru.

Hrvatski državljanin, vozeći u pogrešnom smjeru, direktno se sudario s osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Turske s petero članova obitelji. Nakon sudara, vozilo hrvatskog državljanina odbačeno je na drugi prometni trak gdje se sudario s kamionom.

Vozač koji je prouzročio nesreću na mjestu je poginuo. Pet suputnika turskog vozača zadobilo je ozlijede, njih troje teške, a dvoje lakše.

Zbog obavljanja očevida promet na dionici autoceste Lužani-Slavonski Brod bio je zatvoren pet sati. (Hina)



Podijeli: Facebook Twiter