Dvojica Makedonaca optužena za preprodaju trave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica makedonskih državljana, 62-godišnjak i 41-godišnjak koje je pulska policija uhitila 6. lipnja u Vodnjanu zbog sumnje da posjeduju i preprodaju drogu te im pritom zaplijenila nešto manje od 800 grama marihuane, optužena su za kazneno djelo u vezi sa zloporabom opijata za koje im prijete najmanje tri godine zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli u skracenoj je verziji optužnice, koja je objavljena na internetskoj stranici DORH-a, navelo da je 41-godišnjak, koji ima stalno prebivalište u Hrvatskoj, 4. lipnja u Vodnjanu u svom stanu, želeci da drugookrivljeni 62-godišnjak prodaje marihuanu i da novac od prodaje zadrži za sebe, prema ranijem dogovoru od ovoga preuzeo 793,87 grama te droge.

Kako je prilikom kriminalisticke obrade prije mjesec dana izvijestila PU istarska, dio droge, oko 450 grama, pronadeno je u trgovini u vlasništvu 41-godišnjaka u Ulici antifašistickih boraca, a u kuci 41-godišnjaka u Trgovackoj ulici još oko 320 grama marihuane i precizna digitalna vaga. Od prvotne informacije da je zaplijenjeno 830 grama, vještacenjem je utvrdeno da se radi o nešto manje od 800 grama marihuane koja sadrži više od 0,3 posto THC-a.

Kako smo vec pisali, 41-godišnji makedonski državljanin je i lani u listopadu prošle godine uhicen s vecom kolicinom marihuane. Zatecen je s 52 grama marihuane, a u njegovoj kuci pronadena su tri paketa i vrecica s ukupno dva kilograma te droge, manja plasticna vrecica s oko 11 grama, kao i vrecica s bijelom praškastom i grumenastom tvari težine dva grama te dvije digitalne vage. Vrijednost droge koja je lani zaplijenjena 41-godišnjaku bila je procijenjena na 50 tisuca kuna.

Tužiteljstvo je Županijskom sudu predložilo da se prvookrivljenom produži istražni zatvor da na slobodi ne bi ponovno pocinio neko kazneno djelo, a drugookrivljenom mjera opreza. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter