"Dvojezična ploča" na vinilu


Vinilna verzija "Dvojezične ploče" hrvatsko-srpskog projekta Bvandžija objavljena je u izdanju PDV Recordsa.

Javno-medijska priča oko vukovarskih dvojezičnih ploča poslužila je kao okidač za pokretanje dvojca Bvandžija, koji je kao prvi plod ove suradnje iznjedrio album "Dvojezična ploča". Događaji u Slavoniji poslužili su kao temelj glazbenom ostvarenju koje iza svog naziva krije ovaj i druge probleme aktualne u odnosu srpskog i hrvatskog naroda.

Za projekt Bvandžija odgovorna su dva hip-hopera, osječki Kandžija, pravim imenom Stjepko Galović koji iza sebe već ima četiri zapažena albuma, i beogradski MC Bvana, pravim imenom Nikola Ćosić. Oni su udružili snage i ponudili publici izdanje na kojem ima šest pjesama u kojima progovaraju o problemima koji haraju ovim prostorima. U jednoj od pjesama gostuje 91-godišnji guslar, a spot za tu pjesmu pod nazivom "Hipster sa sela" može se pogledati na YouTubeu. U spotu se zezaju i na račun planetarno popularnih 2Cellos.

"Dvojezična ploča" prvotno se pojavila u travnju i to kao audio-digitalno izdanje za etiketu Zlatne žbice, a prošli mjesec pojavila se kao dvanaestinčna vinilna ploča u izdanju PDV Recordsa. Album su pojačale i glazbene snage rap i hip-hop scene s obje strane, Kandžijin stalni suradnik Toxara iz Donjeg Miholjca, te Mikri (Prti Bee Gee) i Furio Đunta sa beogradske strane mikrofona. Kompletnu produkciju odradio je Toza. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter