Dvoje stradalo kod Rovinja, djevojka kritično

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetjednogodišnjak iz Rovinja i suvozačica (21) u Fiat Puntu teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju u 3.30 sati na Aleji 30. svibnja u Rovinju.

Kako doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, djevojka je smještena na odjel anestezije i reanimacije jer je u nesreći zadobila ozljede teške po život, i to nagnječenje mozga, nagnječenje pluća te frakture obje potkoljenice. Mladić je zadobio prijelom desne natkoljenice i desne ključne kosti. Nije u životnoj opasnosti, te je zbrinut na odjelu traumatologije.

Do nesreće je došlo kada je vozač Punta, koji je bio pod utjecajem 1,61 promila alkohola u krvi, zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad upravljačem te se kod raskrižja Aleje 30. svibnja s Ulicom sv. Brigite lijevom bočnom stranom zabio u rasvjetni stup. Mlade Rovinjce pomogli su izvući vatrogasci, a zatim su prevezeni u pulsku bolnicu.

Zbog položaja vozila, a i tijela unesrećenih, najprije je zbrinut vozač, a potom su vatrogasci morali upotrijebiti hidraulički alat da bi iz smrskanog automobila izvukli ozlijeđenu suvozačicu. Naime, bilo je nužno razrezati krov automobila te sjedala vozača i suvozača kako bi liječnici iz rovinjske jedinice Hitne medicinske pomoći mogli imobilizirati ozlijeđenu djevojku.

Kako doznajemo od pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, koji su intervenirali s dva vozila, s razbijenog Punta je bilo nužno i skinuti akumulator kako bi se izbjegla opasnost od mogućeg zapaljenja zbog iskrenja elektroinstalacija. (M. KOŠTA, M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter