Dvoje poginulo u sudaru na "crnom" križanju Tar - Vabriga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje talijanskih državljana poginulo je u prometnoj nesreci na cesti Porec - Novigrad, tocnije na križanju Tar - Vabriga, u subotu navecer nešto poslije 23 sata. Poginuli su vozac motocikla "suzuki 600" talijanskih registarskih oznaka, 36-godišnji Felice Gustafierro i suvozacica, 33-godišnja Duscia Drago, oboje iz Trsta.

Nesreca se dogodila kada je skupina motociklista, medu kojima su bili i Gustaffiero i Drago, iz smjera Tara krenula prema glavnoj cesti. Gustafierro nije prilagodio brzinu motocikla i nije na vrijeme uocio da dolazi na cestu s pravom prvenstva. Zbog toga je motociklom proklizio i udario u osobni automobil "škoda octavia" pulskih tablica koji se kretao glavnom cestom. "Škodom" je upravljala 37-godišnja N. A. iz Poreca. Motocikl je uslijed sudara, zajedno s vozacem i suvozacicom, pao na kolnik. Vozac je poginuo na mjestu i ostao ležati na sredini kolnicke trake, dok je motocikl nastavio kliziti dvadesetak metara niz sporednu cestu. Suvozacica je prilikom pada zadobila teške ozljede i do dolaska hitne medicinske pomoci još je bila živa. No, preminula je u vozilu "hitne" na putu u porecki Dom zdravlja. Vozacica "škode" nije ozlijedena.

Još je jedan vozac iz spomenute skupine motociklista zamalo nastradao i za dlaku izbjegao sudar s automobilom. Ostala trojica uspjela su se zaustaviti na vrijeme.

Mnogo se ljudi okupilo na mjestu udesa. Mještani su podsjetili da je 24. travnja na istom raskrižju preminuo Viktor Dobrovic iz Poreca kada je iz istog smjera dospio automobil i oduzeo mu prednost. Uslijed sudara Dobrovicev automobil odbacen je na suprotnu kolnicku traku gdje se frontalno sudario s kamionom-cisternom. Ogorceni su cinjenicom da je na tom, sada vec crnom, križanju u samo dva mjeseca poginulo troje ljudi, a dogodilo se više udesa, srecom bez ljudskih žrtava.

Prema za sada neslužbenim informacijama, preko tijela stradalih motociklista nakon što su udarili u "škodu octaviju" navodno je prešao automobil. Navodno je upravo taj automobil odmah napustio mjesto nesrece. Podatak nije potvrdila policija, ali je ocevidac na mjestu dogadaja, odnosno motociklist koji je jedva izbjegao sudar, stalno ponavljao: "Prešao je preko njih i nije se zaustavio". Uzimajuci u obzir stravicne ozljede na tijelu vozaca motocikla i njegove suputnice koja je preminula nedugo zatim u kolima hitne pomoci, teško je povjerovati da su nakon blagog udarca u stražnji dio automobila i od dva metra klizanja tijela po asfaltu mogli zadobiti takve ozljede.

Marko Petkovic, nacelnik OKC-a PU istarske, nas je izvijestio da za sada nema dokaza da su talijanski motociklisti doista pregaženi, no više ce podataka biti poznato nakon obdukcije te vještacenja mikrotragova i motocikla.


Podijeli: Facebook Twiter