Dvoje ozlijeđeno u nesreći na cesti Novigrad - Umag


Dvije osobe su ozlijeđene u frontalnom sudaru kombija i fiata punta kod mjesta Salvela na cesti Novigrad - Umag oko 8.30 sati. Ozlijeđeni su odmah prebačeni na liječenje u Pulu vozilom hitne pomoći. U nesreći je oštećeno i treće vozilo, opel, u kojem nije bilo ozlijeđenih.

Policija je radi očevida zatvorila cestu za sav promet, a vozila se preusmjeravaju kroz mjesto Salvela.

Do nesreće je došlo kada je vozač fiat punta, vozeći u smjeru Umaga, na ravnom djelu ceste udario u opel koji je dolazio iz suprotnog smjera i razbio mu retrovizor, a potom je frontalno udario u kombi koji se kretao iza opela.

Umaški vatrogasci su na mjestu nesreće izvlačili unesrećene iz razbijenih vozila. Vozač opela pulskih oznaka u nesreći je prošao neozlijeđen, a kazao nam je da mu nije jasno zašto je do nesreće došlo.

- Vozio sam prema Novigradu kada je punto počeo prelaziti na moju traku i pokupio mi retrovizor, a potom je odmah iza mene frontalno udario u kombi. Oba vozača su ozlijeđena ali ne znam koliko teško. Oba vozača su u vozilima bili sami, kao i ja. Možda je vozač zaspao na ravnom djelu, kaže nam vozač opela.

Nesreća se dogodila nakon izlaska iz lijevog zavoja u smjeru Umaga na ravnom dijelu ceste. O silini sudara svjedoče razbacani dijelovi vozila i velika materijalna šteta na njima. Kombi je od udarca odbačen unazad, djelom na travnatu površinu, a punto je ostao na kolniku. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter