Dvoje mrtvih u pucnjavi u psihijatrijskoj klinici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije su osobe ubijene, a sedmero ranjeno u pucnjavi u cetvrtak u psihijatrijskoj klinici u americkom gradu Pittsburghu, objavila je mjesna policija.

Jedan od ubijenih je napadac koji je s dva poluatomatska pištolja ušao u predvorje klinike Western Psychiatric Institute, koja se nalazi u sklopu medicinskog centra sveucilišta u Pittsburghu, i poceo nasumicnu paljbu. Usmrtila ga je policija koja je brzo stigla na mjesto dogadaja.

Na konferenciji za novinare policija nije objavila identitet napadaca niti njegovih žrtava. Motivi napada zasad su nepoznati. Nije takoder još poznato je li druga žrtva stradala od metka napadaca ili policije koja je s njim ušla u oružani sukob.

Nitko od sedam ranjenih nije u životnoj opasnosti. Po dosad poznatim podacima, medu ranjenima nema pacijenata nego se radi ili o zaposlenicima klinike ili posjetiteljima te jednom policajcu.

Western Psychiatric Institute na godinu lijeci više od 25 tisuca djece, adolescenata i odraslih za niz poremecaja od Alzheimera, depresije, shizofrenije i ovisnosti.


Podijeli: Facebook Twiter