Dvoje mrtvih u pucnjavi na sveucilištu Virginia Tech

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije su osobe u cetvrtak pronadene mrtve na americkom sveucilištu Virginia Tech u Blacksburgu u saveznoj državi Virginiji, a jedna je od njih policajac ustrijeljen za vrijeme kontrole prometa, objavljeno je sa sveucilišta.

Još se ne zna gdje je pocinitelj, javlja CNN, ali postoje ocevici pucnjave, rekao je glasnogovornik sveucilišta Mark Owczarski.

Po njegovim rijecima, nešto iza podneva policajac je rutinski zaustavio jedno vozilo na parkiralištu škole i ondje je ustrijeljen. Napadac je pobjegao pješice prema drugome parkiralištu, a ondje je pronadeno i drugo mrtvo tijelo, rekao je Owczarski na konferenciji za novinare, uz objašnjenje da ta druga osoba još nije identificirana.

U travnju 2007. je umno poremeceni student Seung-Hui Cho ubio 33 osobe na sveucilištu Virginia Tech. On je pucao u zgradi West Ambler Johnston, tocno preko puta Coliseuma gdje se dogodila pucnjava u cetrtak. Na zahtjev policije, sve javne škole u okrugu Montgomery su zatvorene.

Nastava na Virginia Techu u ovome semestru završila je u srijedu, a ucenici su se pripremali za završne ispite, javlja CNN.

Nekolicina dužnosnika virginijskoga sveucilišta, medu njima i celnik policije zadužene za kampus Wendell Flinchum te upravitelj za hitna stanja Michael Mulhare, u cetvrtak su bili u Washingtonu gdje je bilo saslušanje saveznoga suda u vezi s ubilackim pohodom iz 2007., rekli su za CNN predstavnici ministarstva obrazovanja.

Flinchum i škola kritizirani su što na pocetku toga najtežeg masakra u povijesti americkog školstva nisu dovoljno brzo obavijestili studente da su u opasnosti. Saslušanje u cetvrtak odnosilo se na žalbu zbog odluke ministarstva obrazovanja da sveucilište kazni globom od 55.000 dolara.


Podijeli: Facebook Twiter