Dvoje djece poginulo u požaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stravicna tragedija kakvu žitelji garešnickog kraja ne pamte dogodila se u nedjelju u prigradskom naselju Veliki Pašijan. Vatra koja se otela kontroli uzela je živote dvogodišnje djevojcice i njenog tek cetiri tjedna starog brata. U požaru je ozlijedena njihova 20-godišnja majka, koja je nakon što joj u bjelovarskoj bolnici pružena prva pomoc, prevezena na odjel psihijatrije.

Tragedija se dogodila oko 7.40 sati u obiteljskoj kuci u kojoj je Marija Pavlek (20) živi s nevjencanim suprugom Marinkom Šajnovicem (26) i dvoje djece. Prema rijecima Darka Žegarca, zamjenika županijske državne odvjetnice iz Bjelovara, do požara je najvjerojatnije došlo prilikom paljenja vatre u peci na drva.

Prema prvim saznanjima, 20-godišnjakinja je pokušala zapaliti vatru u peci na drva i pritom je koristila benzin. Nakon što je zalila drva benzinom, u sekundi se stvorila plamena buktinja koja je Mariji zahvatila kosu i odjecu. Žena je dozivajuci pomoc, uspjela istrcati iz kuce. Njene vapaje zacula je rodakinja koja je uspjela ugasiti zapaljenu odjecu na Mariji, koja je ostalim susjedima i suprugovim roditeljima koji žive u susjednoj kuci placuci govorila da su djeca u kuci.

Nekoliko osoba pokušalo je uci u kucu, no vatra koja se vrlo brzo rasplamsala nije im to omogucila. Nemocno su gledali u buktinju koja je brzo zahvatila krovište kuce. Vatrogasci nisu mogli puno napraviti. Ubrzo su pronašli izgorjela tijela dvoje djece...

S vatrogascima je pristigao i Marijin nevjencani suprug koji je ujutro otišao raditi u šumu. Cuvši i vidjevši što se dogodilo njegovoj djeci, pozlilo mu je pa mu je pružena prva pomoc u Domu zdravlja u Garešnici. (S. KOŽUL/Novi list; snimio N. DUGI/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter