Dvojcu za razbojstvo ukupno 4 godine i 8 mjeseci

David Ivanlić je u zahodu umaškog diskokluba maloljetniku uz prijetnju pištoljem oteo 100 kuna (M. SARDELIN)
David Ivanlić je u zahodu umaškog diskokluba maloljetniku uz prijetnju pištoljem oteo 100 kuna (M. SARDELIN)

Nepravomoćnom presudom sutkinje Županijskog suda u Puli u četvrtak su David Ivanlić (23) iz Novigrada i Zlatko Nešković (24), državljanin BiH iz Doboja, s boravkom u Njemačkoj, proglašeni krivima zbog razbojstva i osuđeni na zatvorske kazne. Ivanlić je osuđen za dva razbojstva počinjena 17. listopada 2010. godine, od kojih je jedno počinio s Neškovićem te je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora. Neškoviću je pak dosuđena dvogodišnja zatvorska kazna, a kako je pojasnila sutkinja, za obojicu su primijenjene blaže kazne od zakonom propisanih zbog niza olakotnih okolnosti.

Krivima su Ivanlić i Nešković proglašeni jer su 17. listopada oko 5 sati u Savudrijskoj ulici u Umagu opel astrom pulskih oznaka na travnatom parkingu u prilično alkoholiziranom stanju presreli Safeta Imeroskog, državljanina Makedonije s prebivalištem u Sloveniji, koji se nalazio u renaultu clio. Ivanlić je u Imeroskog uperio metalni pištolj i repetirao ga, udario ga drškom pištolja u nos i zatražio od njega novce i dokumente. Udario ga je i šakom, a u jednom ga je trenu i Nešković udario. Imeroski je ipak uspio izaći i vozila i pobjeći, a dvojac je iz njegovog clija ukrao adapter za slušanje glazbe s memorijskom karticom koji je kasnije pronađen kod Neškovića. Za to su razbojstvo oba mladića kažnjena s dvije godine zatvora.

No Ivanlić je proglašen krivim i za razbojstvo koje je prije ovog događaja, iste večeri počinio u diskoklubu Planet u Ljubljanskoj ulici u Umagu nad tada 16-godišnjim Umažaninom. Maloljetnika je oko 1.30 sati presreo u toaletu, ugurao ga i zatvorio te pokazavši mu pištolj tražio od njega da mu da novčanik i novac. Šesnaestogodišnjaka je, nakon što je izvadio novčanik, uhvatio rukom za vrat, a potom mu iz novčanika uzeo 100 kuna. Za to je razbojstvo kažnjen s dodatnih deset mjeseci zatvora. U jedinstvenu kaznu od dvije godine i osam mjeseci Ivanliću će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 17. listopada do 13. prosinca 2010., a Neškoviću tek jedan dan pritvora. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter