Dvojac uhicen zbog krada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suradnjom porecke i pazinske policije provedeno je kriminalisticko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Poreca i 21-godišnjakom iz Tinjana za koje je utvrdena osnovana sumnja da su na Poreštini i Pazinštini pocinili više kaznenih djela.

Policija je pretražila stan koji koristi 20-godišnjak i pronašla 0,14 grama marihuane te više predmeta za koje postoji sumnja da su ukradeni.

Osnovano se sumnja da je 20-godišnjak u razdoblju od 15. studenog do 1. prosinca 2010. u Tinjanu s gumenog camca demontirao i otudio vanbrodski motor te ga sakrio u obližnju šumu. Tada je nazvao svog 21-godišnjeg kompanjona iz Tinjana koji mu je taj motor svojim vozilom prevezao do stana.

Motor vrijedan 25 tisuca kuna na koncu je pronaden u 20-godišnjakovu stanu u Porecu. Policija je utvrdila da je 20-godišnjak u kolovozu i prosincu 2007. u Porecu provalio u kiosk Tiska iz kojeg je ukrao cigarete i druge artikle.

Pretragom stana koji koristi 21-godišnjak pronadeno je 0,33 grama marihuane, a takoder je utvrdena osnovana sumnja da je mladic u noci s 27. na 28. svibnja 2010. provalio u prostorije jedne udruge u Tinjanu iz koje je otudio prijenosno racunalo.

U subotu 15. sijecnja 20-godišnjak i 21-godišnjak su uz kaznene prijave privedeni u Istražni u centar Županijskoga suda u Puli. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter