Dvojac provaljivao i krao po apartmanima u Novigradu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 41-godišnjakom iz mjesta Paulovac te utvrdila da su počinili tri kaznena djela teške krađe i dvije krađe.

Muškarce se tereti da su prošlog vikenda, odnosno tijekom noći sa petka na subotu i sa subote na nedjelju, za vrijeme dok su korisnici apartmana spavali ušuljali se u četiri apartmana na području Novigrada odakle su ukrali prijenosna računala, mobitele, novac i razne druge predmete.

Time su strane turiste oštetili za više tisuća kuna, osim u slučaju državljanke Slovenije, koja se probudila kada su muškarci ušli u sobu pa su pobjegli kada je uplašena žena počela vikati.

Osim spomenutih događaja, dvojac se sumnjiči i da su državljanki Njemačke u subotu u ranim jutarnjim satima iz otvorenog apartmana ukrali mobitel vrijedan više od tisuću kuna.

Pretragom stana u naselju Musalež i automobila opel zagrebačkih registracijskih oznaka, policajci su pronašli više računala, mobitela, novca i razne tehničke robe za koju se sumnja da je ukradena.

Dvojac je jučer priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter