Dvojac iz Equita opljačkao i muškarca u Poreču

Screenshot pljačke u umaškom Equitu
Screenshot pljačke u umaškom Equitu

Dvojica muškaraca osumnjičena za pljačku automat-kluba Equito u Umagu u noći s utorka na srijedu, državljanin BiH Nermin Bajrić (29) koji živi u Umagu i 23-godišnji Diego Kosinožić iz Poreča, osumnjičeni su i za razbojstvo počinjeno u listopadu u Poreču. Za sudjelovanje u uličnoj pljački 20. listopada u porečkoj ulici Kampac osumnjičen je 26-godišnjak s područja Umaga. U nedjelu koje je trojka počinila prije nešto više od dva mjeseca oštećen je 62-godišnjak iz Poreča koji je prilikom napada na ulici ozlijeđen, a pritom je ostao i bez nekoliko desetaka tisuća kuna.

Više detalja o porečkom događaju policija nije htjela iznositi jer je istraga u tijeku. Bajrić i Kosinožić uhićeni još u srijedu, nedugo nakon pljačke u umaškom kasinu, a treći sudionik porečkog razbojstva je u četvrtak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Budući da se radi o istim počiniteljima (Bajrić, Kosinožić, op.a.) nameće se pitanje da li razbojstvo iz listopada u Poreču slučajno razriješeno baš sada, ili su Bajrić i Kosinožić, koji je nepravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog dizanja dva bankomata u zrak početkom prošle godine u Tinjanu i Svetom Lovreču, priznali (i) nedjelo koje su počinili prije pljačke u Equitu. Inače, za razbojstvo u kojem je uporabljeno oružje ili opasno oruđe, a što je se vjerojatno odnosi na slučaj iz kasina gdje je pljačkaš (Bajrić, op.a.) u lokal upao naoružan, najvjerojatnije pravim pištolje, zakon predviđa zatvorsku kaznu od tri do 12 godina.

Zbog interesa istrage policija ni jučer nije priopćila gdje su i kada uhićeni Bajrić i Kosinožić. Zasad se zna jedino da su obojica uhićena nedugo nakon pljačke koju su počinili u srijedu oko 3 sata, a da je 26-godišnjak koji se povezuje sa razbojstvom u Poreču uhićen istoga dana. Policija nije potvrdila informaciju kojom raspolažemo da je u pljački Equita sudjelovala i treća osoba, odnosno 21-godišnja djevojka iz Umaga koja je upravljala vozilom u koje su nakon razbojstva uskočili Bajrić i Kosinožić. Izvan kockarnice nema videokamera koje su mogle dokumentirati kretanje i poziciju vozila kojim su pljačkaši pobjegli, ali ne za dugo.

Equito se nalazi na cesti uz umašku šetnicu gdje se zimi, a pogotovo tijekom noći kreće vrlo mali broj ljudi. Pljačkaši su očito parkirali automobil vrlo blizu objekta, a Bajrić je u samo desetak opljačkao dvije zaposlenice kasina i nakon desetak sekundi nestao s oko 200.000 kuna. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter