Dvojac iščekuje presudu za premlaćivanje muškarca

Danijel Baldi (M. SARDELIN/arhiva)
Danijel Baldi (M. SARDELIN/arhiva)

Danijelu Baldiju (23) iz Tara i Aleksandru Miljanoviću (23), državljaninu BiH, sudi se na pazinskom Općinskom sudu zbog premlaćivanja 38-godišnjeg Marka Martića iz Tara u rujnu 2010. godine u kafiću u Taru. Baldija se tereti za kazneno djelo nanošenja teške ozljede, a Miljanovića za sudjelovanje u tučnjavi. Odvjetništvo za Baldija predlaže kaznu zatvora od dvije godine, a za Miljanovića uvjetnu osudu - mjesec dana zatvora, s rokom kušnje od godinu dana.

Pored oštećenog Martića, svoj nalaz i mišljenje sudu su iznijeli vještaci Ilija Kučinar, Petar Moscatello te Vesna i Leo Sokolović.

Optužnica tereti Miljkovića da je 19. rujna oko 2.40 sati u kafiću Ulika u Taru nakon verbalne prepirke s Martićem skočio na njega i srušio na tlo, a Baldija da je Martića dok je ovaj ležao na tlu nogom udario u trbuh i pritom ga teško ozlijedio. Martić je zbog po život opasnih ozljeda hitno operiran te su mu liječnici morali odstraniti slezenu.

Martić je na sudu kazao da ga je, nakon što je ozlijeđen u tučnjavi u kafiću, Baldi automobilom prebacio u Santa Marinu gdje inače spava u šatoru, a da prije toga događaja nije bio u sukobu s Baldijem. Smatra da se radilo o nesretnoj večeri i nije zainteresiran da okrivljenici budu kazneno gonjeni.

Presuda će biti objavljena sutra (u srijedu). (M. S.)

Danijel Baldi poznat iz slučaja "bankomati"

O Danijelu Baldiju u više smo navrata pisali kao prvookrivljenome u slučaju dizanja u zrak dva bankomata prošle godine u siječnju i veljači u Tinjanu i Svetom Lovreču, a ta je nedjela počinio zajedno s još petoricom mladića iz Poreča. Bankomate su dizali u zrak uz pomoć smjese kisika i acetilena, a iz ta dva bankomata su uspjeli ukrasti oko 300 tisuća kuna. Zbog slučaja "bankomati" Baldi je nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter