Dvodnevno rokanje u Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesto izdanje Parkfesta, najavljeno kao najvece i najatraktivnije dosad, ispunilo je svoj cilj - okupiti mlade i priuštiti im živu glazbenu zabavu u samom središtu Novigrada.

Dvodnevnu rock feštu koja je, prema procjeni organizatora privukla nekoliko tisuca posjetitelja, otvorili su Splicani Zinedine Zidane, zagrijavajuci atmosferu sve do dolaska TBF-ovaca koji su je doveli do vrhunca nižuci stare hitove, ali i predstavljajuci pjesme s novog albuma "Pistaccio Metallic".

Šecer na kraju bili su miljenici ovdašnje publike, iz poreckog ska-punk-reagge banda Cirkus, adekvatno zatvorivši prvu vecer svojim uobicajeno zaraznim, urnebesnim nastupom. Ni njima, a ni njihovim obožavateljima, doživljaj nije pokvarila pakosna kiša koja ih je preduhitrila na pozornici i u jednom trenutku pocela jace padati.

U žestokom je ritmu nastavljeno i iduceg dana, kad su na repertoaru bili energicni porecko-rovinjski punk rockeri Titos bojs i odlicni rijecki Padre (Father) koji u ovoj svojoj inacici izvode obrade velikih svjetskih bandova poput Metallice, The Ramones, Nirvane, U2, The White Stripes i Pearl Jam.

Na veselje šire publike nastupili su Psihomodo pop, na celu s uvijek otkacenim i raspoloženim Davorom Gopcem, i nizom bezvremenskih uspješnica, od "Ramona", "Ja volim samo sebe" i "Frida" nadalje, pretresli svojih više od 20 godina na sceni. S oduševljenjem su docekani i hard rockeri Baltazar (Pula/Novigrad/Zadar/Zemun) koji konstantno šire krug svojih poklonika autorskim singlom "Novi dan" s prvog albuma "Nemirno dijete".

Prema rijecima Denisa Makina, glavnog koordinatora ove manifestacije u organizaciji udruge mladih Sidro, izuzetno su zadovoljni ostvarenjem ovogodišnjeg Parkfesta, kako zbog imena koja su uspjeli okupiti, tako i zbog brojnosti i reakcije posjetitelja. "Najbolji je pokazatelj upravo publika, koja je u više navrata tražila još, a kad je i posljednji band završio s nastupom, još se neko vrijeme nastavila družiti i sama pjevati", zakljucio je. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter