Dvije večeri Mediterana

Korrontzi
Korrontzi

Ovog će tjedna, u srijedu i četvrtak Rovinj deveti put za redom biti domaćin Festivala "Sete Sois Sete Luas"- Sedam Sunca sedam mjeseca, koji se u zemljama Mediterana i portugalskog govornog područja odvija punih dvadeset i četiri godine.

Prva večer bit će u znaku grupe Korrontzi, za koju glazbeni znalci tvrde da članovi banda - Agus Barandiaran, virtuoz "trixitixe" (baskijska dijatonska harmonika), Kika Mora (bas), Andera de Saratxo (bubnjevi) i Albert Rodruguez (gitara i mandolina) otkrivaju novu glazbu Baskije. Nakon njih scenu će na  Trgu maršala Tita zauzeti izvrsna perkusionistkinja Valentina Ferraiuolo, umjetnica rijetkog talenta koja je surađivala s glazbenicima poput Simon&Garfunkel, Francisco De Gregori i Ambrogio Sparagna.

Slijedeća festivalska večer, koja također započinje u 21 sat i na istom otvorenom mjestu u Rovinj dovodi Luasiberica Orkestra, koji je sastavljen od više umjetnika iz različitih zemlja - Španjolske, Brazila, Italije i Portugala a njihov projekt se kaže da ujedinjuje snagu flamenka, brazilske ritmove i  portugalski fado pa je i rezultat tog glazbenog mixa delirij koji pokazuje elektični i višeslojni duh svijeta portugalskog govornog područja i Mediterana. Šećer za kraj naši su Gustafi, čiji su koncerti priča za sebe. Njihov se pak, glazbeni izričaj temelji na naizgled nemogućim ali veoma učinkovitim glazbenim kombinacijama. Inače, i ovog puta uz

uigran "Sete Soas Sete Luas" tim organizatori glazbenih večeri su   Turistička zajednica Rovinj,  Grad i Istarska županija. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter