Dvije prometne nesreće kod Vodnjana

Ilustracija (M.SARDELIN)
Ilustracija (M.SARDELIN)

Jedna osoba je lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći u Vodnjanu oko 7.40 sati u srijedu. Nesreća se dogodila kada je 55-godišnjak iz Vodnjana upravljao traktorom bez valjane prometne dozvole Ulicom San Rocco u Vodnjanu prema državnoj cesti. Vozač traktora je prilikom dolaska do raskrižja produžio bez da je stao na znak stop i sudario se s Opel Astrom pulskih oznaka kojom je upravljao 57-godišnjak iz Fažane kolnikom u smjeru Bala. Uslijed silovitog sudara traktor se prepolovio, a vozač automobila je zadobio lakše ozljede. Protiv vozača traktora se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto ranije oko 6.30 sati također kod Vodnjana na cesti prema Juršićima dogodila se prometna nesreća u kojoj je evidentirana materijalna šteta. Prometna nesreća se dogodila kada je 56-godišnjak s područja Svetvinčenta upravljao automobilom VW pulskih oznaka iz Juršići prema Vodnjanu. Izlaskom iz oštrog lijevog zavoja, 56-godišnjak je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, sletio s desne strane kolnika i udario u visoko raslinje. U automobilu se pored vozača nalazio i 30-godišnjak s područja Svetvinčenta, no nitko od njih nije zadobio ozljede, već je nastala materijalna šteta.

Policija upozorava vozače traktora da prije upuštanja u promet provjere tehničku ispravnost na traktorima i na priključnim vozilima te da su obavezni imati registraciju. Vozač mora imati položenu F kategoriju vozačkog ispita. Prije samog uključivanja vozila u promet, dužni su očistiti blato s kotača da ga ne bi nanosili po kolniku. Također policija upozorava i ostale vozače, sudionike u prometu na povećanu prisutnost traktora u prometu na cesti, imajući u vidu njihovu brzinu kretanja na cesti, a koja je bitno manja od kretanja ostalih vozila. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter