Dvije premijere i brojna gostovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula tijekom travnja donosi dva premijerna naslova i nekoliko gostovanja. "Rachel i Sonny" naziv je projekta Roberte Milevoj i Tomislava Fellera koji ce premijerno biti izveden 12., a reprizno 13. svibnja u 20 sati. Rijec je o posve novom projektu ovih umjetnika.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke s djelom "Opera za tri groša" Bertolta Brechta gostuje u subotu 14. travnja. Predstavu je režirao Edvard Miller, a glume Goran Navojec, Dražen Mikulic, Elena Brumini, Alen Liveric i drugi.

Satiricko kazalište Kerempuh s predstavom Jeana Poireta "Krletka" gostuje 16. travnja. Glume Željko Königsknecht, Hrvoje Keckeš, Mario Mirkovic, Ivan ?uricic, Luka Petrušic, Borko Peric i drugi.

Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba s poznatom Krležinom uspješnicom "Gospoda Glembajevi" gostovat ce 19. travnja. Glume Ljubomir Kerekeš, Alma Prica, Milan Pleština, Olga Pakalovic i drugi, a redatelj je Vito Taufer.

Dani srpske kulture 20. travnja donose otvorenje izložbe slika, a dan kasnije gostuje Kruševacko pozorište s predstavom "Dundo Maroje".

Od 24. do 26. travnja na rasporedu je novi naslov iz produkcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, odnosno iz njegovog Dramskog studija "Prica o Luki i Tinu". Autori i redatelji su Patrik Lazic i Manuela Krakar. Rijec je o novoj djecjoj predstavi koja kao mjesto radnje ima dom za nezbrinutu djecu, predstavljajuci tako život djece bez roditelja, njihove želje i dileme. Uloge tumace: Karlo Pavlovic, Karlo Stipic, Melisa Kamencic, Diana Dina Fiamengo, Snježana Grgic, Diana Zrnic, Gabrijel Lazic i Andrea Loncaric. Glazbu izvode: Patrik Lazic, Nika Ivancic, Damir Lampe i Teo Frgacic.

Viroviticko kazalište s predstavom "Elling" dolazi 27. travnja, a glume Draško Zidar, Goran Koši i Mijo Pavelko. Drama o dvojici neobicnih prijatelja koja premijerno stiže na viroviticku scenu imala je neobican umjetnicki put. Proballet iz Sanrema s komadom "Opera rock" nastupit ce 29. travnja. (V. BEGIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter