Dvije predstave Matije Ferlina u Marseilleu

Matija Ferlin u predstavi "Sada Sam Lucky" (D. ŠTIFANIĆ)
Matija Ferlin u predstavi "Sada Sam Lucky" (D. ŠTIFANIĆ)

Dvije predstave Matije Ferlina "Sad Sam Lucky" i "Istovremeno drugi" uvrštene su u program Actoral festivala koji se održava u Marseilleu povodom manifestacije Marseille europska prijestolnica kulture 2013.

Predstava "Sad Sam Lucky" Matije Ferlina gostuje danas i sutra u kazalištu Théâtre des Bernardines, a predstava "Istovremeno drugi" u 27. i 28. rujna u kazalištu KLAP Maison pour la danse.

Središnja tema ovogodišnjeg programa europske prijestolnice kulture usmjerena je na razmjenu bogatog kulturnog i umjetničkog života provansalske regije kroz stotine izvanrednih kulturnih događanja svih vrsta - kazališnih predstava, koncerata i izložbi. Uz glazbu, ples, vizualne umjetnosti, kazalište i izložbe, brojni događaji s naglaskom na inovativnost, originalnost i neočekivano posvećeni su urbanoj kulturi, uličnoj umjetnosti, kinu i književnosti i digitalnim umjetnostima.

Matija Ferlin diplomirao je na School for New Dance Development (SNDO) u Amsterdamu. Živio je i radio u Berlinu. Nakon povratka u Pulu posvetio se istraživanju i reartikulaciji raznih koncepata scenskog nastupa i ostalih medija kao što su kratki film, video, izložbe i kostimografija. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter