Dvije godine zatvora zbog prodaje marihuane i speeda

Školskim zborom ravnala je Ester Marin
Školskim zborom ravnala je Ester Marin

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli na dvije godine zatvora je zbog jednog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osuđen 35-godišnji Arsen M. iz Labina. Na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine sud je primijenio djelomičnu uvjetnu osudu tako da će Arsen M. u zatvoru provesti jednu godinu dok ostatak kazne neće morati izdržavati u zatvoru ukoliko u roku od pet godina, od pravomoćnosti presude, ne počini novo kazneno djelo.

Dilao drogu pred zgradom

Tridesetpetogodišnjak je oglašen krivim za jedno produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te za jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama a za svako mu je odmjerena kazna od po godinu i tri mjeseca zatvora.

Produljeno kazneno djelo počinjeno je u razdoblju od listopada 2015. do travnja 2017. godine i ono je bilo opisano u pet točaka optužnice. Na suđenju je okrivljeni priznao i djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano pod točkom 6 optužnice.

Krivim je proglašen jer je 18. svibnja 2016. u drvarnici u podrumu zgrade u kojoj živi u Labinu s namjerom daljnje prodaje držao četiri paketića s ukupno 12,8 grama marihuane te 22 smotuljka s ukupno 30,3 grama speeda. Također je krivim oglašen jer je od listopada 2015. do svibnja 2016. pred zgradom u kojoj živi u najmanje 10 navrata prodavao R.
K.-u marihuanu i to svaki put pola grama za 50 kuna, čime je zaradio 500 kuna. Na istom je mjestu i po istoj je cijeni, ali u raznim količinama u pet navrata prodao drogu A. B.-u i to periodu od prosinca 2015. do svibnja 2016. Arsena M. je sud oglasio krivim i jer je od lipnja 2016. do 3. travnja 2017. u suterenu zgrade u kojoj živi u drvenoj vitrini, te u stanu u kojem živi držao i prodavao drogu nepoznatim osobama na području Labina.

Nema otegotnih okolnosti

Tako je 3. travnja 2017., kada je uhićen i pritvoren, kod sebe s namjerom prodaje držao
8,45 grama marihuane te više vrećica s ukupno 32,94 grama speeda. U periodu od studenog 2016. do travnja 2017. prodavao je marihuanu i A. M.-u, po cijeni od 100 kuna za gram.

U kaznu se 35-godišnjaku uračunava oduzimanje slobode od 25. do 26. svibnja 2016. te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 3. travnja 2017. kada je uhićen pa sve do upućivanja na izdržavanje kazne.

Odlučujući o kazni sud je cijenio okolnost da je Arsen M. priznao nedjela i iskazao kajanje, kao i okolnost da je mlad i neosuđivan te je, prema nalazu i mišljenju vještaka
psihijatrijske struke, u vrijeme počinjenja djela bio bitno smanjeno ubrojiv. Otegotne okolnosti sud nije našao. (M. KOŠTA) 


Podijeli: Facebook Twiter