Dvije godine zatvora za silovanje ljubavnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhovni sud RH odbio je žalbe državnog odvjetništva i  37-godišnjaka s Poreštine kao neosnovane te u cijelosti potvrdio presudu Županijskog suda u Puli kojom je muškarac kažnjen s dvije godine zatvora zbog kaznenog djela silovanja počinjenog na štetu sedam godina mlađe bivše ljubavnice.

U dvogodišnju kaznu osuđenom će se 37-godišnjaku uračunati vrijeme koje je u pritvoru proveo od 15. lipnja do 24. rujna 2014. godine.

Vrhovni sud, kao ni sud prvog stupnja nije povjerovao obrani muškarca koji je tvrdio da ga je tada 27-godišnja oštećenica neosnovano teretila želeći mu se na taj način osvetiti zbog činjenice da on nije želio ostaviti svoju suprugu i dvoje djece i vjenčati se s njom.

Prvostupanjskom presudom muškarac je proglašen krivim jer je 15. lipnja 2014. oko ponoć i pol, nakon svađe s ljubavnicom s kojom je bio oko dvije godine u vezi, zaustavio auto na makadamskom putu na širem porečkom području i silovao ju na haubi svog automobila. Iz presude proizlazi da se par posvađao zbog neizvjesnosti njihove veze; on nije želio ostaviti suprugu i djecu iako je ljubavnici ranije obećavao da će to učiniti. Djevojka je pak tvrdila da je kobne noći uzmicala njegovim pokušajima da ju poljubi, da se odupirala, sve dok ju nije svojim tijelom pritisnuo o haubu automobila i silovao ju. Nakon toga ju je ostavio polugolu na cesti, bacivši joj novčanik i mobitel. Na nju su naišli poznanici koji su joj ponudili prijevoz, a ona je sutradan prijavila policiji da je silovana.

(M. KOŠTA)



Podijeli: Facebook Twiter