Dvije flaute za kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zanimljivom ambijentu Lapidarija Arheološkog muzeja Istre u Puli održan je posljednji koncert ovogodišnjeg festivala komorne glazbe "Poluotok radosti", a publici su se jednosatnim muziciranjem predstavili flautistica Paola Radin i flautist Ivan Buic, uz klavirsku pratnju Vesne Ivanovic Ocvirk.

Unatoc sparini, Lapidarij je bio do posljednjeg mjesta popunjen, a koncert je zapoceo Ivan Buic, ucenik 1. razreda Srednje glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova u Rijeci, u duetu s profesoricom Paolom Radin, a zajedno su izveli "Sicilianu" i "Allegro" iz "Sonate za dvije flaute" J. J. Quantza. Uslijedila je Telemannova "6. fantasia za flautu solo" u izvedbi mladog glazbenika, koji je pokazao zavidnu tehnicku spremnost i muzikalnost.

Nakon Donizettieve "Sonate" i "Le Flute de Pan - Pan et les Bergers" L. Mouqueta, Ivan Buic nagraden je velikim pljeskom za izvedbu F. Poulencove "Cantilene", a uslijedio je nastup Paole Radin s atraktivnom kompozicijom Alfija Kabilja "Suita za flautu i klavir - Putujuca flauta", sa stavcima "Jeruzalem", "Buenos Aires", "Pariz", "Shangai", "Prelepi moj Zagreb" i "Moskva".

Publiku je oduševila Ivanova izvedba skladbe F. Borneove "Habanere i varijacija iz Carmen fantasie", a za kraj koncerta Radin i Buic su uz klavirsku pratnju izveli "Sonatu za dvije flaute" J. S. Bacha sa stavcima "Largo" i "Allegretto".

U intimnoj atmosferi Lapidarija Arheološkog muzeja ovim je koncertom završen 2. festival komorne glazbe "Poluotok radosti", a publici su se na kraju obratili direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj i ravnatelj Arheološkog muzeja Darko Komšo, koji je spomenuo moguce preseljenje festivala u nedavno otvorenu galeriju Sveta srca.

- Ovaj mali, niskobudžetni i skromni festival nam je uz mnogo truda izvodaca i veliku pomoc publike pomogao pri upoznavanju glazbenika iz susjedstva, rekla je Vesna Ivanovic Ocvirk, organizatorica festivala i voditeljica Istarske glazbene scene mladih, zahvalivši se prisutnima i pljeskom isprativši još jedan u nizu koncerata i drugu uspješnu sezonu festivala. (Ana PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter