Dvije donacije invalidima i Centru "Liče Faragnuna"


- Radimo i činimo samo ono što smo građanima u našoj predizbornoj kampanji i govorili. Želimo pokazati da nisu bitne riječi nego djela, jer govoriti i obećavati se može sve i svašta, rekao je Silvano Vlačić, nositelj Nezavisno liste Ulika i gradski vijećnik, koji je uz svog kolegu Klaudia Korvu predao donacije predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom Labin, Kristijanu Juričiću, i članu Nedžadu Isanoviću, te Centru i školi za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju "Liče Faraguna".Donacija se sastoji od toaletnih kolica, toaletne stolice, antidekubitalnog madraca i antidekubitalnog jastuka namijenjenih posudionici invalidskih pomagala u sklopu udruge.

Vrijednost  donacije je 6.900 kuna. Kristijan Juričić, predsjednik Udruge, napomenu je kako u ovoj godini Udruga planira nabaviti još neka od osnovnih ortopedskih i invalidskih pomagala potrebnih  članovima udruge, ali i užoj i široj zajednici, među kojima je i nabava još jednog gusjeničara (uređaja za savladavanje stepenica), te zahvalio članovima Ulike na pruženoj im pomoći.Centru "Liče Faraguna" labinski vijećnici Vlačić i Korva donirali su tehničke stvari vrijednosti  7.500 tisuća kuna za opremanje senzorne sobe. Silvano Vlačić rekao je kako doniraju sredstva koja su im namijenjena iz proračuna za rad stranaka i nezavisnih listi.

- Za jedan pun mandat u Gradskom vijeću naša će lista primiti 70 tisuća kuna za rad i to su prve donacije. Nastavit ćemo s tome praksom te svih 70 tisuća donirati potrebitima. Razmišljamo i o raspisivanju Natječaja na koji bi se mogli prijaviti oni kojima je potrebna pomoć i donacije. Kad bi sve stranke i liste u Gradskom vijeću činile isto, bilo bi to za četiri godine mandata više od milijun kuna, novca koji bi i te kako dobro došao potrebitima u našoj sredini,  istaknuo je Vlačić.(A.ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter