Dvije djevojke poginule u stravičnoj nesreći kod Fažane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamnaestogodišnjakinja iz okolice Valbandona i 16-godišnjakinja iz Fažane poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Puljskoj cesti od Fažane prema Puli u nedjelju oko ponoći. Epilog prometne nesreće su dvije poginule osobe, četiri teško ozlijeđene i dvije lakše ozlijeđene osobe.

Lakše ozljede u nesreći zadobila je vozačica, 18-godišnjakinja iz Marčane te 17-godišnjak iz Fažane, dok su teške ozljede zadobile tri maloljetnice u dobi od 16 i 17 godina iz Fažane i 16 godišnjakinja iz Pule te 15-godišnjak iz Fažane.

Prema neslužbenim informacijama u vrijeme nesreće u vozilu su bili raspoređeni tako da su četiri osobe sjedile iza, a dvije su bile u prtljažniku. Policija nam za sada nije mogla potvrditi tu informaciju, kao niti tko je od navedenih sjedio pored vozačice, koja je bila ujedno i jedina punoljetna osoba u vozilu. Vozačica je prema policijskom izvješću u sebi imala 0,26 promila alkohola, iako kao mladi vozač ima obavezu biti potpuno trijezna te joj je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Od Suzane Sokač iz istarske policije doznajemo da u vozilu ipak nisu bile sve ženske osobe već šest ženskih i dvije muške.

- U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 00.05, na županijskoj cesti Pula - Fažana, smrtno su stradale dvije maloljetne hrvatske državljanke. Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, koja je mladi vozač, upravljala automobilom Citroen pulskih registarskih oznaka pod utjecajem 0,26 promila alkohola, iz smjera Fažane prema Puli.

U zavoju ulijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo izletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku.

U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni.

Protiv 18-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je Suzana Sokač.

Policijski službenici su zajedno s nadležnom državnom odvjetnicom obavili očevid na mjestu događaja, a za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana - Pula bila je zatvorena za sav promet do 3.30 sati. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije.

Službeno nije potvrđeno gdje su se u vozilu nalazile dvije tragično preminule djevojke, kao niti tko je od navedenih sjedio u prtljažniku. No, doznajemo da je iz vozila uslijed udara ispalo više osoba, a ne samo preminula djevojka.

Osim policije, na mjestu događaja bili su pulski vatrogasci, cestarska služba te zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac, koja nam je tijekom očevida dala prvu, doduše šturu, izjavu budući da je policija još mjerila i fotografirala zatečeno stanje.

- Dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a također su dvije mlađe ženske osobe smrtno stradale. Njihov identitet nam tijekom očevida još nije poznat. Više osoba, njih četiri, je prebačeno u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a raspolažemo podacima da je u vozilu bilo ukupno osam osoba. Uglavnom, dvije osobe su mrtve, četiri su ozlijeđene, sa za sada nepoznatom kvalifikacijom ozljeda jer su još na pregledu, i dvije su bez, odnosno nemaju teške ozljede, ali će i one biti prebačene u bolnicu radi pregleda. Određena je obdukcija i vještačenje vozila, to je sve što za sada mogu reći, a ostale dokazne radnje ćemo obaviti slijedom kako ide, kazala je Baćac. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter