Dvije članice Pussy Riota u zatvor daleko od Moskve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije članice ruske skupine Pussy Riot, osuđene na dvije godine radnog logora zbog molitve protiv Putina u katedrali, poslane su u radne logore daleko od Moskve, u oblastima Permu i Mordoviji, rekla je u ponedjeljak njihova odvjetnica agenciji France Presse.

"Obitelj je došla donijeti im hranu, kad su doznali da je Nadežda Tolokonjikova poslana u okolicu Mordovije (500 km istočno od Moskve), a Marija Aljohina u okolicu Perma (Ural)", rekla je odvjetnica Violeta Volkova i dodala da su otišle u subotu.

Mlade žene još putuju u mjesto odsluženja kazne, dodala je.

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i treća članica skupine Ekaterina Samucevič (30) osuđene su u kolovozu na dvije godine radnog logora zbog "huliganstva" i "poticanja na vjersku mržnju" pošto su u veljači u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale "punk molitvu" protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Presudu Tolokonjikovoj i Aljohinoj potvrdio je drugostupanjski sud 10. listopada, a kazna Samucevič je pretvorena u uvjetnu i oslobođena je u sudskom postupku.

Događaj je snažno odjeknuo u medijima a mnogi su kritizirali presudu ocijenivši je nesrazmjernom u odnosu na počinjeno djelo. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter