Dvije bronce za pulske stolnotenisače

U paru do bronce - Ljiljana Janković i Dina Pervan (D. ŠTIFANIĆ)
U paru do bronce - Ljiljana Janković i Dina Pervan (D. ŠTIFANIĆ)

Dvije brončane medalje osvojili su stolnotenisači i stolnotenisačice Pule na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske koje je u Malinski na otoku Krku okupilo 27 igrača i 22 igračice. Do bronci su stigli Ivan Slavić i Ivan Zeljko te Dina Pervan i Ljiljana Janković, dok su u pojedinačnoj konkurenciji od šestero pulskih predstavnika najdalje dogurale Pervan i Janković koje su zaustavljene u četvrtfinalu.

Kod stolnotenisača je Zeljko skupinu prošao pobjedama nad bratom Filipom (4:2), Branimirom Kovačevićem (4:1) i Raymondom Dobrićem (4:0), nakon čega ga je u osmini finala izbacio Tomislav Pucar (2:4). Ivan Slavić "zapeo" je već u skupini u kojoj su bolji od njega bili Roko Tošić (2:4) i Luka Fučec (2:4). Naslov prvaka obranio je Andrej Gaćina, koji je u finalu svladao Tošića (4:1).

Među stolnotenisačicama Janković je u skupini bila bolja od treće nositeljice Ivane Tubikanec (4:3) i Lorene Orlić (4:3), nakon čega je u osmini finala bila slobodna, da bi je u četvrtfinalu zaustavila Sunčica Vugrinec (1:4). Pervan je također odlično krenula, pobjedom nad četvrtom nositeljicom Matejom Jeger (4:3), potom je u skupini svladala Paulu Markati (4:1) i Tamaru Ramić (4:0), u osmini finala bila slobodna, da bi je u četvrtfinalu porazila Tubikanec (2:4). Preostale dvije pulske igračice upisale su po tri poraza te nisu prošle skupinu. Od Dorine Srebrnjak bolje su bile Petra Petek (2:4), Mirela Đurak (0:4) i Mateja Magličić (1:4), dok su Mariju Jadreško svladale Vugrinec (1:4), Mirna Tomić (2:4) i Ivanka Bilobrk (1:4). U finalu je Yuan Tian svladala Petek (4:1)

U parovima su Slavić i Zeljko u osmini finala pobijedili Mijatovića i Miljkovića (3:0), potom u četvrtfinalu Simovića i Fučeca (3:2), da bi potom u polufinalu izgubili od kasnijih prvaka Kolareka i Tošića (0:3). Janković i Pervan su u osmini finala bile slobodne, potom u četvrtfinalu bolje od drugih nositeljica Tubikanec i Tomić (3:2), da bi ih u polufinalu svladale Poljak i Petek (0:3). Srebrnjak i Jadreško su osminu finala prošle pobjedom nad Malobabić i Bilobrk (3:2), no potom su ih u četvrtfinalu svladale kasnije prvakinje Jeger i Đurak (0:3). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter