DVD Raša: Požare zamijenile poplave


Tijekom 2014. godine u djelovanju tridesetak članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Raša, uz preventivne aktivnosti i stručno osposobljavanje, u prvom planu su bile intervencije obrane od poplava, te sanacija prostora pod vodom, rekao je Valerio Diminić, predsjednik DVD-a Raša na Godišnjoj skupštini Društva održanoj u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Labin.

U svrhu educiranja članstva i unaprjeđenja vatrogasnog djelovanja na području Općine, članovi DVD-a Raša organizirali su dvije pokazne vježbe s puhalicama, naprtnjačama, vatrogasnim motornim pumpama, metlanicama za šumske požare, te s vatrogasnom armaturom i ostalom vatrogasnom opremom. Također, kao i svake godine, od 1. lipnja do 30. rujna, preventivno su dežurali s vozilima te sudjelovali na vatrogasnim vježbama u Istarskoj županiji.

Radi  potreba vatrogasnog kadra DVD-a, jedan član položio je odgovarajući ispit u Zagrebu, dok su trojica upisala Vatrogasnu školu u Rijeci, a tri člana pohađaju tečaj za gašenje požara koji završavaju ove godine.

I na području ove istarske općine čini se da su požare zamijenile poplave, pa su raški vatrogasci sudjelovali na nekoliko intervencija: poplava u prostorijama Drivers&Motoros d.o.o. Raša, u Trafostanici Raša, na privatnim kućama u Raši, Kapelici i na području Svete Nedelje. Isto tako, na poziv Policije, a zajedno s ostalim službama, sudjelovali su u traganju za nestalom osobom te organizirali protupožarnu zaštitu za manifestacije održane na području Općine Raša.

Među više uzvanika na Skupštini je bio i pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Božidar Mezulić, predsjednik Područne vatrogasne zajednice (PVZ) Labin Mirko Radović, zapovjednik JVP i PVZ Labin Darko Vitasović, načelnica općine Raša Glorija Paliska Bolterstein, predsjednik Vijeća općine Raša Željko Zahtila, te više predstavnika prijateljskih DVD-a s kojima surađuju raški vatrogasci. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter