DVD Pula: Petru Znahoru novi mandat

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Na redovnoj izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula, koja broji 90 registriranih članova, za predsjednika je ponovno izabran Petar Znahor na razdoblje od četiri godine. Za potpredsjednika društva izabran je Ivan Božac, za zapovjednika DVD-a Pula Ivica Katarin, a dužnost njegovog zamjenika obnašat će Tihomir Soldat.

Na području koje pokriva DVD Pula, rekao je Znahor, podnoseći izvješće o radu u protekle četiri godine, u ovoj kao i proteklim godinama nije bilo požara većih razmjera, što je zasluga dobre organizacije rada što dokazuje da se preventivnim radom može smanjiti broj požara.

Govoreći o smjernicama ovogodišnjih aktivnosti, istaknuo je da će se zaštita od požara, elementarnih nepogoda i zaštita okoliša na području grada Pule organizirati prema Programu aktivnosti Vlade, Zakonu o vatrogastvu, te procjeni ugroženosti od požara i Planom zaštite od požara grada Pule. Također, s Gradom će se početi rješavati smještajni prostor društva izgradnjom novog  vatrogasnog doma.

U ljetnom razdoblju, pak, organizirat će se preventivna i operativna djelovanja uz ophodnje i promatranja. Organizirat će se i stručna usavršavanja za zvanje vatrogasca, a dio članova pohađat će tečaj za zvanje vatrogasnog časnika i dočasnika te druge vatrogasne specijalnosti.

Promidžbenim aktivnostima obilježit će se svibanj, mjesec zaštite od požara, dijeljenjem letaka, lijepljenjem plakata te isticanjem drugog promidžbenog materijala s protupožarnom porukom na području grada Pule. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter