DVD Peroj: Draković umjesto Popovića

Vaso Popović i Slobodan Draković
Vaso Popović i Slobodan Draković

Vaso Popović, dosadašnji predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peroj, i najstariji predsjednik nekog DVD-a u Hrvatskoj, prepustio je čelno mjesto Slobodanu Drakoviću. Članovi perojskog DVD-a su na godišnjoj skupštini Popovića proglasili doživotnim počasnim predsjednikom društva i Upravnog odbora. Jedan je od osnivača DVD-a 1979. te je bio dugogodišnji predsjednik. Rukovodstvu DVD-a Peroj mandat je trajao još cijelu godinu, ali je izbornu skupštinu, po naputku Hrvatske vatrogasne zajednice, trebalo provesti ranije.

Uz Drakovića, koji je izabran za predsjednika deveteročlanog Upravnog odbora, Željko Vučerić imenovan je predsjednikom tročlanog Nadzornog odbora, zapovjednik vatrogasaca je Nenad Štokovac, dok je voditelj savjeta za mladež Siniša Popović.

Prema izvješću o radu za prošlu godinu, koji je u nazočnosti mnogobrojnih istarskih vatrogasaca i prvog među njima, Dina Kozlevca, podnio Popović, DVD Peroj broji 57 odraslih članova od kojih su tri časnika, 16 dočasnika i 38 vatrogasaca. U DVD-u djeluje i vatrogasna mladež, njih 22, od 6 do 18 godina oba spola. Lani su imali 13 intervencija od čega 11 na požarima, a u svim intervencijama sudjelovalo je zbirno 115 osoba koje su utrošili oko 550 sati rada. Tijekom turističke sezone vatrogasci su na području grada Vodnjana održavali svakodnevnu ophodnju izmjenjujući se s vodnjanskim DVD-om.

Popović se požalio da još nije počela gradnja vatrogasnog doma u Peroju iako je građevinska dozvola dobivena prije dvije godine, a za što je Grad Vodnjan proračunom za ovu godinu predvidio 200 tisuća kuna.

Zaslužnima priznanja i znamenja
Za predan rad i zasluge podijeljena su i vatrogasna priznanja, odlikovanja i znamenja za 2012. Srebrenu vatrogasnu medalju dobili su Damir Mikelić i Robert Kraljević. Za 30 godina aktivnosti vatrogasnu spomenicu dobili su Slobodan Draković i Danijel Lanča, a za 20 godina aktivnosti Zdravko Srdić i Zoran Žmak. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u ovom DVD-u dobilo je sedam vatrogasaca, dok su brončane medalje dobili Aleksandar Vučerić i Patrik Šimunović. (B. BABIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter