Dvaput prošao kroz crveno i skrivio dva sudara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetdvogodišnji mladic iz Pule "nagraden" je 13-dnevnim boravkom u pulskom zatvoru zbog niza prometnih prekršaja koje je pocinio nakon što je u srijedu navecer u Arsenalskoj ulici u Puli policija pozvana na intervenciju zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija je pozvana oko 22 sata, a 22-godišnjak se tada nije zaustavio na znak policajca, vec je pobjegao na motociklu marke Gilera pulske registracije, dok je na suvozackom mjestu prevozio maloljetnicu. Bježeci od policije, mladic je na raskrižju Flaciusove i Dobriline ulice prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te nastavio vožnju Laginjinom ulicom, gdje je pretjecao osobni automobil i time ugrozio vozila iz suprotnog smjera.

Jureci kroz centar grada motociklist je u Zadarskoj ulici izazvao prvu nesrecu. Naime, prednjim bocnim dijelom motocikla udario je u policijsko vozilo koje se kretalo u istom smjeru, medutim 22-godišnjaka ni to nije smelo jer se ni tada nije zaustavio, nego je nastavio vožnju Rižanskom, a potom i Santoriovom ulicom te je na raskrižju s Japodskom ulicom ponovo prošao kroz crveno.
Kada je došao do kružnog toka izmedu Ulice prekomorskih brigada i Šišanske ceste, 22-godišnjak je izgubio nadzor nad motociklom i udario u automobil marke Citroën C2 pulske registracije kojim je upravljao 20-godišnjak iz Pule. Vozac i maloljetna putnica na Gileri pritom su lakše ozlijedeni.

Mladic je tako uhicen nakon što je skrivio drugu nesrecu, a kriminalistickim istraživanjem je utvrdeno da je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozackog ispita te da je pocinio niz drugih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kako neslužbeno doznajemo, mladic je odbio testiranje na alkohol i droge.

Vec jucer prijepodne 22-godišnjak je procesuiran na Prekršajnom sudu u Puli, gdje mu je odredena kazna zatvora u trajanju od 13 dana. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter