Dvaput platili gorivo za evakuaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Evakuacijom oko stotinu radnika Geofizike iz pustinjskog kampa u blizini libijskog grada Zella bliži se kraju spašavanje hrvatskih radnika iz zaracene Libije. Odlazak išcekuje još 26 radnika Croscoa koji se nalaze u Kufri. U Ministarstvu vanjskih poslova ocekuju da bi se do ponedjeljka i oni mogli vratiti u Hrvatsku.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandrokovic kazao je da su iz Libije evakuirani i posljednji radnici Geofizike. Iako se dolazak aviona iz Tripolija najavljivao za jucer rano poslijepodne, došlo je do zastoja u polijetanju, i to zbog - kako tvrde u Ministarstvu vanjskih poslova - problema s gorivom. Polijetanje je bilo odgodeno sve dok Jandrokovic nije službeno odobrio da se troškovi goriva avioprijevozniku još jednom plate. «Odlucili smo platiti gorivo ponovno, da se s polijetanjem više ne ceka, a naknadno cemo tražiti povrat novca», rekao nam je glasnogovornik ministarstva Mario Dragun.

Evakuacija preostalih 26 radnika ocekuje se u sljedeca dva dana, iako još nema naznaka hoce li se za radnike Croscoa uspjeti dogovoriti isti put evakuacije kao za radnike Geofizike.

- Evakuacija se dogovara, a ako zracni put ne bude bio moguc, evakuirat ce ih se kopnenim putem. U svakom slucaju, poduzet ce se najsigurniji i najbolji moguci put», rekla nam je Ivana ?ulovic iz korporativnih komunikacija Ine koja za Crosco izvještava o dogadajima u Libiji. Ministar Jandrokovic optimistican je u vezi povratka svih hrvatskih radnika iz Libije i nada se da ce najkasnije prekosutra biti evakuirani.


Podijeli: Facebook Twiter