Dvanaestogodišnjak u SAD-u ubio mlađu sestru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka policija u subotu je u Kaliforniji uhitila 12-godišnjeg dječaka zbog ubojstva osmogodišnje sestre, koja je prije dva tjedna pronađena izbodena u obiteljskom domu.

Umorstvo djevojčice do temelja je potreslo stanovnike mjesta Valley Springs u podnožju Sierra Nevade i mobiliziralo sve redarstvene snage u lovu na počinitelja.
- Istražitelji ureda šerifa okruga Calaveras uhitili su brata Leile (Fowler), 12-godišnjaka, zbog umorstva, priopćeno je iz tog ureda.

Leila je ubijena 27. travnja dok je s bratom, čije ime nije objavljeno, bila sama u obiteljskoj kući u Valley Springsu.

Njezin je brat policiji ispričao da je vidio provalnika kako ulazi u kuću i da je nedugo zatim pronašao izbodenu sestru. Dječak se potom telefonom javio roditeljima, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je Leila preminula u bolnici, kako je objavio mjesni dnevnik Sacramento Bee.

Policija se tada dala u potragu za navodnim provalnikom i pokrenula pravi lov na čovjeka, pri čemu nije zaobišla ni osnovnu školu koju je pohađala Leila, ni rute kojima voze mjesni školski autobusi.

Šerif nije iznosio pojedinosti o uhićenju dječaka, objasnivši da je istraga u tijeku, tek je stanovnicima Calaverasa poručio da "večeras mogu mirnije spavati". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter