Dvadesetak kilometara ceste zaprljano gorivom

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Neodređena količina goriva iz za sada nepoznatog vozila je u istekla na kolnik gotovo u duljini od 20 kilometara od Istarskog ipsilona na čvoru Buje do Umaga u srijedu u jutarnjim satima.

Nadcestarska služba iz Buja je dojavu o zaprljanom kolniku javila policiji u 10.45 sati. Na teren su upućeni umaški vatrogasci, cestari te policijska ophodnja koja je regulirala promet. Prema informacijama iz policije doznajemo da je desnom prometnom traku u smjeru Umaga proliveno gorivo, no nije poznato ako je gorivo iscurilo iz rezervoara nekog vozila ili iz cisterne budući da je vozilo samo nastavilo svoj put, očito ne znajući da prlja cestu.

Srećom, u to vrijeme se nije dogodila niti jedna prometna nesreća. Cestari i umaški vatrogasci su od Ipsilona do Umaga posipali cestu sredstvom za neutraliziranje masnoće od goriva, a potom su cijelu traku oprali. Promet se do potpunog saniranja kolnika odvijao otežano uz naizmjenično propuštanje vozila sve do iza 13 sati. Cestari nam na terenu nisu znali reći o kojoj se vrsti i količini goriva tiče jer im nije bilo poznati niti tko je počinitelj, a prema svemu sudeći radilo se o većoj količini goriva koje je isteklo na cestu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter