Dvadesetak izlagača promoviralo Bale

Sajam domaćih proizvoda u Balama (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Sajam domaćih proizvoda u Balama (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U baljanskoj kino dvorani, prošle je subote i na inicijativu Udruge "Vita" održan 2. sajam domaćih proizvoda. Riječ je o događaju, bolje reći akciji brojnih stanovnika Bala, koji se prezentacijom/prodajom svojih proizvoda udružuju ne bi li, bar ne jedan dan u godini zajednički pokazali i promovirali svoje mjesto, ali i proizvode iz ručne manufakture. Dakle, na sajmu je proizvodima tipa "made in China" ulaz zabranjen.

Shodno tomu, Baljani, njih dvadesetak predstavili su se proizvodima u kojima su i najjači. Gro "prezentera", očekivano, zaokupiralo je izložbene štandove ponudom maslinovog ulja, (i proizvoda tipa sapuna) koji se od masline dobivaju. Naravno, pitoreskno se Bale, predstavilo i svojim galeristima, a oni pak unikatnim nakitom i dekorativnim predmetima. Nije izostalo ni vinara, medara, kao ni cvjećara sa atraktivnim aranžmanima, a moglo se kušati odličnih sireva, također baljanskih proizvođača.

Kako doznajemo od predsjednice Udruge "Vita", Jelene Bršić, cilj je manifestacije na jednom mjestu sakupiti ono najbolje i najautentičnije iz Bala. -Upravo stoga vrata Udruge koja je nastala prije dvije godine i koja trenutno okuplja pedesetak članova, širom su otvorena svim Baljanima, ali i svim susjedima, ukoliko imaju i žele nešto pokazati a jedina "ulaznica" u Udrugu je da su "ljudi dobre volje", veli nam predsjednica Udruge "Vita", koja osim izlagačkih manifestacija, u Balama pokreče i kotač ostalih zbivanja - od sportskih pa do kulturnih, zabavnih i ostalih manifestacija. Ruku potpore "Viti" su dali i Općina Bale i njena Turistička zajednica, ali mrvicu stariji sugrađani, koji su bilo pjesmom, kuhanjem, a potom i naknadnim čišćenjem, podržali "Vitu", mahom sastavljenu od mladih članova, njihove djece, rodbina, susjeda. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter