Dvadeset tisuća posjetitelja na Croatia Bike Weeku

Opća opasnost
Opća opasnost

Bio je to još jedan uspješan, neki kažu i najuspješnji Croatia Bike Week do sada. Rijeke ljudi, s motociklima i bez preplavile su u subotu Monumente gdje je održana završnica ove 22. manifestacije ljubitelja motora u Puli koja je počela u ponedjeljak i koju organizira moto klub Twin Horn MC.

Poslije defilea koji je kroz grad odvozilo oko dvije i pol tisuće motora bilo je vrijeme za nastavak zabave na području bivše vojarne gdje se samo u subotu sjatilo 12 tisuća ljudi, a 20 tisuća je ovuda prošlo kroz cijeli tjedan. Vedran Božić i Rock masters oživjeli su duh Jimija Hendrixa pa je publika mogla uživati u klasicima kao što su "Hey Joe", "Wind cries Mary" ili "All along the watchtower".

Glazbene zvijezde večeri

Nakon što su završili publika je nastavila čekati zvijezde večeri, a to je grupa Opća opasnost. Ovo im nije bilo prvi put da gostuju na Croatia Bike Weeku, a svakim nastupom u Puli pokazuju da još imaju snage te uživaju ugled pa neke njihove pjesme i dalje odlično prolaze kod publike. "Uzalud sunce sja" tako je i dalje jedan od njihovih aduta koji će publika spremno zapjevati, ali nije jedini tako da je atmosfera odlična za vrijeme cijelog koncerta, a ovi Slavonci stalno pokazuju da su izgradili solidnu bazu obožavatelja u Istri. Činilo nam se da su u jednom trenutku pretjerali s nizanjem balada, ali to nije zasmetalo publici koja je zdušno prihvatila "Pobjego sam". Publiku su ovi nepokolebljivi rockeri doveli do "Tri rijeke" i slavonskih ravnica gdje sve miriše po lipi i bagremu, no ipak Tea Tidić koja je vodila program morala je malo nagovarati ljude da bend pozove na bis i zaokruže priču s neizbježnom "Jednom kad noć".

Sve je na koncu ispalo kako treba, dobrodušno rockerski, a tako je nekako bilo cijelu večer. Miris roštilja dočekao nas je kada smo stigli na Monumente, a stolovi oko šankova s hranom i pićem bili su zauzeti. Letimični pogled po registracijama motocikala pokazuje da su se i ove godine sjatili odasvud, od Hrvatske do SAD-a i, Njemačke, Škotske, Italije itd., pa čak i iz Katara. Očito, glas se nakon više od dva desetljeća pronio jako daleko. Motocikli su zaposjeli svaki metar Monumenata, neki su samo parkirani dok se njihovi vlasnici odmaraju, a neki su se kitili nagradom za najbolje prerađeno vozilo. Bilo je i ove godine puno štandova s odjećom, šalicama, kokicama i koječim drugim, a posjetitelje su između ostalog zabavljali i žongleri. Glavna akcija događala se ipak na pozornici gdje su se u sitne sate pojavile i dvije atraktivne djevojke izvevši striptiz. Ništa bez toga, to ide ruku pod ruku i nogu pod nogu kada se radi o bajkerima. Glazba je ipak u prvom planu pa je večer privedena kraju nastupom grupe Kula.

Gitarijada za demo bendove

Pored nekih klasičnih stvari, akrobatskih showova i koncerata, ove je godine prvi put u sklopu Croatia Bike Weeka održana i gitarijada za demo bendove na kojoj je pobjedu odnio karlovački sastav Eot. Oni su se u petak natjecali s bendovima Eho, Nord, Sillycons i Opaki jahači vatrenih rifova. Za gitarijadu se prijavilo 18 bendova koje su selektirali Eduard Kancelar, Edi Cukerić, Tatiana Giorgi i Tea Tidić. Pobjednici će uz vrijedni poklon bon moći snimiti i promo CD, a Moto klub Twin Horn MC gitarijadu je organizirao u suradnji s udrugom SGK Čarobna Frula. (Mladen RADIĆ, snimio Alen KALEBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter