Dvadeset klapa na 19. KIK Festu

Prošlogodišnje pobjednice ženske večeri - Teranke (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Prošlogodišnje pobjednice ženske večeri - Teranke (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Dvadeset klapskih skupina, po deset ženskih i muških, nastupit će na 19. KIK Festu - Festivalu klapa Istre i Kvarnera, jedinom klapskom natjecanju na području Istarske i Primorsko-goranske županije koje će se održati 1. i 2. travnja u Narodnom domu u Buzetu.

Svoje su prijave potvrdile muške klape: Vinčace iz Novog Vinodolskog, Kastav, Lungomare iz Umaga, Rab, Pinguentum iz Buzeta, Tić iz Triblja, Reful iz Kukuljanova, Skalin iz Matulji, Bukaleta iz Pazina i Boškarin iz Huma, te ženske klape: Kamelija iz Opatije, Kastav, Teranke iz Pule, Rožice iz Šapjana, Bona Forma iz Krka, Sozal iz Raba, Teha iz Cresa, Trsat iz Rijeke, Hreljin i Le Parentine iz Poreča.

Nastup klapa pratit će tročlani ocjenjivački sud u sastavu vrsnih stručnjaka: Jure Šaban Stanić, Joško Ćaleta i Ante Rados, a klape se natječu za tri nagrade žirija, "Buzećanku" - nagradu publike, i "Brkicu" - nagradu za najbolju izvedbu pjesme s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja.

Ulaznice su u pretprodaji od 21. ožujka po promotivnoj cijeni od 20 kuna za žensku večer, 40 kuna za mušku večer i komplet ulaznica za obje večeri po 50 kuna, dok će se na dan festivala ulaznice prodavati po 30 kuna za žensku, odnosno 50 za mušku večer. Organizator KIK Festa je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" iz Buzeta, suorganizator HDS ZAMP, pokrovitelji istarski župan Valter Flego i Grad Buzet, a među medijskim pokroviteljima je i Glas Istre. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter