Dvadeset dva benda za Ri Rock festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za titulu pobjednika 34. odnosno "Posljednjeg Ri Rocka" borit će se dvadeset i dva benda sa šireg riječkog područja te iz Istre. To su: Alarm, Balathon, Bez identiteta, Buco i Kalašnjikovi, Cut The Cord, Epicentar, Komfor, Kraj programa, Krematorium, Merfolk, Mighty Zazuum, Mortal Divinity, Muhe bez glave, Mutilated Evolution, No Army, PHC, Posljednji bunker, Puls Fools, RIčke, Svinjsko korito, Syleth i The Shamrock.

Prijave za predjubilarni Ri Rock što će biti održan 7. i 8. prosinca u klubu Palach trajale su do petka 16. studenoga u ponoć. Od trideset i četiri prijavljena demobenda predstavnici Udruge Ri Rock umjesto predviđenih dvadeset bendova odabrali su dvadeset i dvije grupe koje će sudjelovati na ovogodišnjem festivalu.

Zanimljivo je da su za nastup na poznatom natjecanju neafirmiranih i demo bendova bili zainteresirani i bendovi koji dolaze izvan Primorsko-goranske županije, čak i jedan iz Bosne i Hercegovine.

- Iznenadilo nas je odakle sve stižu bendovi koji su se prijavili na Ri Rock. U budućnosti ćemo probati učiniti nešto u vezi s time i nadamo se da će nam financije omogućiti da na festival dovedemo i bendove koji dolaze izvan Primorsko-goranske županije i Istre, rekao je Bernard Blašković iz Udruge Ri Rock. Također je dodao i kako se nadaju velikom odazivu publike na ovogodišnji festival jer o tome također dosta toga ovisi.

Trideset i četvrti Ri Rock bit će natjecateljskog karaktera, a najbolje će poklon-bonovima nagraditi Euromusic Agency/Music centar. O najboljima će odlučivati glasovi publike i žirija sastavljenog od predstavnika Udruge Ri Rock i sponzora. Prvoplasirani bend očekuje bon u iznosu od 1.500 kuna, drugoplasirani u iznosu od 1.000, a trećeplasirani bon od 500 kuna.

Gosti prvog dana festivala bit će poznati osječki punk-rock bend Gužva u 16-ercu, dok će drugog dana ulogu gostiju imati riječka industro-pop atrakcija One Piece Puzzle.

Cijena ulaznice za jedan dan festivala u pretprodaji će iznositi 25 kuna, dok će cijena dvodnevne karte biti 40 kuna. U pretprodaji će se po cijeni od 90 kuna moći kupiti i Ri Rock paket koji uključuje dvodnevnu ulaznicu, majicu i bedž. Karte i promotivni paketi od 3. do 7. prosinca moći će se kupiti i na štandu na Korzu. Na dan festivala cijena jednodnevne ulaznice iznosit će 30, a cijena dvodnevne ulaznice 50 kuna. (Ivana KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter